SPLIĆANKA KOJA ŽIVI U NEW YORKU POKRENULA AKCIJU: / U 24 sata skupila 8000 dolara - 'Ovo je za hrabre vatrogasce'

Image
Foto: PIXELL/GoFund

Najveći heroji vatrene stihije koja je poharala Dalmaciju, slažu se svi, su vatrogasci koji su u gašenje vatre i obranu obiteljskih domova uložili nadljudske napore.

20.7.2017.
9:22
PIXELL/GoFund
VOYO logo

Neka vatrogasna društva na terene odlaze s opremom iz 70-ih, a mnogi uopće nemaju adekvatnu opremu za gašenje većih požara. Veliki požari koji su tijekom vikenda i početkom tjedna harali Dalmacijom ponovno su otvorili pitanje starosti opreme hrvatskih vatrogasaca.

Image
'TO JE BALKANSKA SNALAŽLJIVOST': /

Nakon stravičnog požara, mnogi se pitaju - hoće li se Hrvatskoj dogoditi 'grčki sindrom'?

Image
'TO JE BALKANSKA SNALAŽLJIVOST': /

Nakon stravičnog požara, mnogi se pitaju - hoće li se Hrvatskoj dogoditi 'grčki sindrom'?

Herojstvo hrvatskih vatrogasaca kao i veliki problemi s kojima se suočavaju nagnali su Splićanku Petru Dizdar, nekadašnju tenisačicu koja živi i radi u New Yorku, da pokrene akciju prikupljanja pomoći kako bi se vatrogascima omogućila kvalitetnija oprema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Unatoč njihovim naporima i iznenađujućim rezultatima, resursi koje posjeduju su minimalni i potrebna im je naša pomoć. Uz potporu Association of Croatian American Professionals i naših velikodušnih pokrovitelja, grupa i pojedinaca u SAD-u i inozemstvu, odlučili smo se ujediniti, iskoristiti naše vještine, veze i resurse za pokretanje kampanje posvećenu ovim junacima. Naš cilj je prikupljanje novčanih sredstava koje će proslijediti onim društvima kojima je najviše potrebna za obnovu voznog parka i opreme. Sve ćemo donacije dokumentirati kako bi donatori bili upoznati da je novac završio na pravom mjestu. Hvala vam svima za vašu pomoć i podršku. Ovo je savršen primjer kako možemo preuzeti kontrolu u svoje ruke i učiniti što je pravo za one hrabre vatrogasce koji su nas zadužili i učiniti sve za nas, naše obitelji i za Hrvatsku!', napisala je Petra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sklopu ove hvalevrijedne akcije u samo jednom danu skupljeno je više od 8000 dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Jesam, “kriva sam” za ovu akciju. Ponosna sam i zahvalna svima, toliko mi je krivo što uvijek na kraju naši ljudi golim rukama brane domove', kazala je Petra za Slobodnu Dalmaciju.

'Link za ovu kampanju se podijelio više od tisuću puta na Facebooku. Kada prikupimo svotu, cilj nam je stupiti u kontakt s ljudima i saznati koji od DVD-a su u najgorem stanju, kojima je najnužnija osnovna oprema i koji su pretrpjeli najveću štetu na opremi', dodala je Petra te kazala kako joj u ovoj akciji pomaže sugrađanka iz Splita koja također živi u New Yorku, Jasna Čulić-Viskota, kao i mnogi drugi koji pomažu na sve načine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo