the best / Hrvatica dizajnirala Modrićev trofej: 'Kad je primio nagradu, učinilo mi se da sanjam'

Trofej koji je Luka Modrić primio kako najbolji nogometaš svijeta dizajnirala je Hrvatica, koja je

26.9.2018.
20:32
VOYO logo

Likovna umjetnica Ana Barbić Katičić i ove je, kao i prethodnih godina, bila pozvana na dodjelu FIFA-inih nagrada, među kojima je i ona za najboljeg nogometaša svijeta.

"Naš Luka Modrić, Hrvat, diže u ruke pobjednički pehar i najbolji na planeti je, a iz zemlje koja ima četiri milijuna ljudi. To je stvarno nešto veličanstveno. Pamtit ću to, koliko sam se naježila, cijeli život", komentira Ana Barbić Katičić, dizajnerica trofeja The Best. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponos je u ovom trenutku osjetio svaki Hrvat, ali Ana je za taj osjećaj imala i osoban razlog. Modrić je u rukama držao njezin rad. Rad koji je FIFA proglasila najboljim. 

"Osjećaj je kao san. Ne znate u tom trenutku jel' to stvarnost ili nije jer radi se o svjetskoj nagradi. Mislim da je i lokalnog tipa bila bi sretna, a kamoli ne svjetske razine", priča Katičić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A sve je počelo kad joj je Zvone Boban predložio da i ona pošalje svoj rad na FIFA-in natječaj. I kad je pobijedila. 

"Pedivan osjećaj, nestvaran potpuno i evo, ja se prizemljujem svako toliko i ponovno se štipam da vidim jel istina i dalje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trofej je težak 6,4 kilograma, a izrađen je tehnologijom koju koriste svemirska industrija te Formula 1. Fifina želja bila je da nagrada podsjeća na njihovu tradiciju. Anin je izbor odmah bio-platina.   

"Samo što je platina napravila odmak sa svojim sjajnim i pjeskarenim dijelom prema ovom modernom identitetu današnjeg vremena, moderne tehnologije koja ga proizvodi i u krajnjoj liniji budućnosti sutra", kaže Katičić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko je na nagradi The Best zaradila ne smije reći. To je poslovna tajna. A ionako, kaže, taj osjećaj da najbolji nogometaš svijeta pred milijunskim gledateljstvom pred TV ekranima drži njezin rad - nema cijenu. 

Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo