HRT POVUKAO SVE TUŽBE PROTIV NACIONALA: / Zajednički su pozivali i ostale nakladnike da sporove riješe mirnim putem

Image
Foto: Robert Anić / PIXSELL

HRT povukao tužbe protiv Nacionala

12.3.2019.
20:25
Robert Anić / PIXSELL
VOYO logo

Kako bi normalizirali javni dijalog i smanjili tenzije u medijskom prostoru, Hrvatska radiotelevizija i Nacional News Corporation postigli su dogovor o povlačenju tužbi, što je u duhu preporuka europskih institucija da se medijski sporovi kada je god to moguće rješavaju dogovorom, piše Nacional.

Naime, Hrvatska radiotelevizija pokrenula je spor protiv Nacional News Corporation d.o.o. radi naknade štete zbog navodne povrede časti i ugleda zbog objavljenih navoda te je podnijela i četiri tužbe protiv glavnog urednika tjednika Nacional. U tekstu nagodbe stoji da su uspjeli mirnim putem riješiti sve međusobne sporove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozvali i ostale na mirno rješavanje sporova

"Dogovor HRT-a i NACIONAL NEWS CORPORATION d.o.o. postignut je u cilju normalizacije javnog diskursa i smanjenja tenzija u medijskom prostoru, a u duhu preporuka europskih institucija da se medijski sporovi kada je god to moguće rješavaju dogovorom, bez pribjegavanja sudskim tužbama.

Ovim putem zajedno pozivamo i ostale nakladnike da sporove riješe mirnim putem, u javnom interesu izgradnje kvalitetne i pluralne javne scene", piše u tekstu nagodbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo