HRT / Jančića otpustio, pa ga i kazneno prijavio

28.4.2010.
0:37
VOYO logo

Nakon prve interne revizije naručena je i druga, usmjerena isključivo na lanjske putne naloge Veljka Jančića (njih ukupno 52), koja je pokazala da je Jančić samo od 13. siječnja do 11. studenoga 2009. oštetio kuću za više od 15.000 kuna, piše Večernji list.

''Točno je da je HRT kompletan materijal o 'slučaju Jančić' predao PUZ-u na daljnje postupanje, a upravo smo podnijeli i kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu zbog zloporabe službenog položaja i ovlasti, krivotvorenja službene isprave i prijevare'', rekao je v.d. glavnog ravnatelja Josip Popovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istodobno je odbacio insinuacije o bilo kakvom revanšizmu Jančiću kao njegovom protukandidatu za ravnatelja HRT-a, budući da je prva prijava protiv Jančića pokrenuta još lani početkom studenoga.

''Tada ja ni izbliza nisam bio ni u kakvim kombinacijama za glavnog ravnatelja, kao uostalom ni gospodin Jančić. A što bi se dogodilo da se utvrdilo kako sam ja, za svoga kratkog v.d. mandata, imao sve te spoznaje i dokaze revizija o 'slučaju Jančić', a da nisam ništa poduzeo? Tada bi vjerojatno i mene optužili da štitim kriminal na HRT-u, za račun svoje kampanje'', rekao je Popovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

arti-201003220787006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo