HRT / blokirao Facebook! Kaos na Prisavlju

Vodstvo HRT-a donijelo je odluku kojom je zaposlenicima onemogućen pristup Facebooku. 'Potpuno su poludjeli.

7.3.2011.
17:18
VOYO logo

HRT-ovci su bez Facebooka i drugih društvenih mreža ostali u ranim popodnevnim satima ovoga ponedjeljka, i to odlukom v.d. glavnog ravnatelja Josipa Popovca, koju je proveo prisavski šef informatike.

Nakon kratkog vremena iz zgrade HRT-a se opet moglo spojiti na Facebook, pa su se novinari poveselili da je vodstvo popustilo pod pritiskom nezadovoljnih zaposlenika. No, vraćanje Facebooka bilo je kratkog daha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odlukom vodstva kuće zaposlenicima HRT-a zabranjen je pristup Facebooku, Twitteru, Iskrici, Lindkenu, Smokvici, online servisu za spremanje fotografija pticica.golira.hr i stranicama specijaliziranim za web igrice (1001webgames.com, 32bita.hr, 8m.com, abandonia.com, ackgamers.co.nr, addictinggames.com, akcijskeigre.com, anineigrice.com, arenawii.com, arkadneigrice.com, arkadneigrice.net, armorgames.com, barbi-igre.com, besplatnedonwnloadigre.com, besplatne-igre.eu, besplatneigre.net, besplatne-igre.net, besplatne-igrice.com, besplatneonlineigre.net, besplatne-online-igre.net, besplatni-cd-dvd.com, blaigre.com, cateia.com, cateia.com, chillaona.com)", kazala je za Danas.hr glasnogovornica javne televizije Dorotea Lazanin Jelenc .

Ubuduće će na Facebook i Twitter, kaže glasnogovornica, moći samo djelatnici koji aktivno rade na tim domenama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razloge donošenja ove odluke Lazanin nije iznijela, no kazala je kako će biti pojašnjeni putem priopćenja.

"Potpuno su poludjeli. Mi smo svi u šoku, pokušavamo preko Informativnog programa apelirati na vodstvo kuće da odustanu od nepromišljene odluke", rekla je za Danas.hr jedna novinarka nacionalne televizije, nakon što se Prisavljem pronio glas da više nemaju pristup popularnoj društvenoj mreži. Kaže kako je odluka vodstva kuće suluda s obzirom da je Facebook mnogim novinarima izvor informacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uskraćuju nam sredstvo za rad, preko Facebooka dolazimo do informacija, ovi prosvjedi što drmaju Hrvatskom organizirani su putem ove društvene mreže, a mi ćemo informacije doznavati... kako? Putem goluba pismonoša?, govori jedan urednik s televizije.

Što će se dalje događati na Prisavlju, tek će se vidjeti. No, ova odluka je u najmanju ruku čudna budući da pristup Facebooku uistinu jest sredstvo za rad u ovome poslu. Tijekom poslijepodneva se očekuje i reakcija Hrvatskog novinarskog društva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201103060424006 arti-201102180689006

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo