HREBAK IPAK DOLAZI U SABOR: / 'Idem se još jednom testirati, a za mišljenje sam pitao i Capaka'

Image

Postojala je mogućnost da završi u samoizolaciji jer je bio u prisutnosti zaražene osobe

23.7.2020.
8:59
VOYO logo

Bjelovarski gradonačelnik DarioHrebak (HSLS) ipak će se u četvrtak pojaviti u Saboru gdje će se u 10 sati glasovati o povjerenju novoj Vladi. Kao što je od prije poznato, Hrebak je prošlog petka bio na sjednici Gradskog vijeća na kojoj je nazočila i jedna osoba pozitivna na koronavirus. Zbog toga je postojala mogućnost da završi u samoizolaciji unatoč tomu što je njegov nalaz bio negativan.

"Danas se idem još jedanput testirati, ali naravno da stižem u Sabor. Za epidemiološko mišljenje sam pitao i Krunoslava Capaka", rekao je Hrebak za Jutarnji list i tako odbacio priče da neće moći na glasovanje što bi bio veliki problem za Andreja Plenkovića koji u Saboru ima tijesnu većinu od 76 zastupnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

16 ministarstava

Nova Vlada imat će 16 umjesto dosadašnjih 20 ministarstava te četvoricu potpredsjednika: dosadašnje Davora Božinovića i Zdravka Marića te nove, Tomu Medveda i Borisa Milošević (SDSS). Medved ostaje ministar hrvatskih branitelja, Božinović unutarnjih poslova, a Marić financija.

Image
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
Image
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL

16.07.2020.,Zagreb - Konferencija za medije nakon sto je Andrej Plenkovic predao 76 potpisa predsjedniku Zoranu Milanovicu kao mandatar nove Vlade.

Gordan Grlić Radman ostaje ministar vanjskih poslova, Vili Beroš zdravstva, Oleg Butković mora i prometa, Marija Vučković ministrica poljoprivrede. Novi ministar obrane bit će Mario Banožić, Ivan Malenica vodit će upravu i pravosuđe. Spojit će se resori rada i mirovinskog sustava te socijalne politike, a na čelu tog ministarstva bit će Josip Aladrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na čelu Ministarstva gospodarstva i održivoga razvoja, koje će uključivati resore gospodarstva, energetike, klimatskih promjena i zaštite okoliša bit će Tomislav Ćorić, a na čelu Ministarstva graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine Darko Horvat.

Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU-a bit će Nataša Tramišak, znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs, turizma i sporta Nikolina Brnjac, a kulture i medija Nina Obuljen Koržinek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve najnovije vijesti o koronavirusu možete pronaći ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo