Odgovor šefa financija /

Hotelska kuća odustala od investicija zbog neizvjesnosti, Marić oštro: 'Dosta je ucjena'

Image
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Nakon što je hotelska kuća Valamar Riviera obznanila da odgađa investicije zbog 'neizvjesne fiskalne politike' oštro im je odgovorio Zdravko Marić

7.9.2017.
12:31
Marko Lukunić/PIXSELL
VOYO logo

Ministar financija Zdravko Marić u četvrtak je poručio da je dosta ucjena i da ne vidi nikakve fiskalne neizvjesnosti, odgovorivši time na pitanje novinara o nedavnoj najavi Valamara do odustaje od investicija zbog neizvjesne fiskalne politike.

"Koje su to fiskalne neizvjesnosti? Ova Vlada je uspjela konsolidirati javne financije i prvi put smo smanjili javni dug, smanjili smo porezno opterećenje za više od 2 milijarde kuna, poglavito u porezu na dobit i porezu na dohodak, a zadržali smo i sniženu stopu na organizirani smještaj. Stoga, ja ne vidim o kojoj oni fiskalnoj neizvjesnosti govore. Dosta je više tih ucjena i stalnih pritisaka na Vladu", izjavio je Marić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Valamar Riviera se požalila i na neizvjesnu primjenu poreza na nekretnine, što bi bio dodatni trošak u poslovanju.

"Ako smo mi razgovarali s njima i o porezu na nekretnine, ja ne vidim od kuda sada takva najava. Pošalju takvu poruku i sad mi moramo objašnjavati javnosti i investitorima o fiskalnim neizvjesnostima u Hrvatskoj", kazao je Marić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo