'SVE SE VRTI OKO VJETROELEKTRANA' / Ministar Darko Horvat dovezen na ispitivanje u USKOK: Dočekao ga i Andrija Jarak i objasnio što se događa

'U svakom slučaju, veliki skandal koji se povezuje sa slučajevima, sve se vrti oko vjetroelektrana, sve to za sada plete mrežu ukazuje na indicije i zatvara se krug', zaključio je Andrija Jarak

19.2.2022.
14:46
VOYO logo

RTL-ov reporter Andrija Jarak javio se ispred USKOK-a te otkrio posljednje informacije vezane za uhićenje ministra Darka Horvata. Jarak kaže da će Horvata, prizna li inkriminacije koje mu se stavljaju na teret, sigurno pustiti da se brani sa slobode.

Horvat je prvo otpremljen u pritvor na Oranicama, a odatle je prebačen u sjedište USKOK-a na ispitivanje s odvjetnikom. “Ako Horvat prizna inkriminacije koje mu se stavljaju na teret, onda će ga sigurno pustiti da se brani sa slobode. Ako odbaci inkriminacije, onda ide uobičajena procedura, predat će ga policijskom nadzorniku, a sutra će ga odvesti na ročište na Županijski sud u Zagrebu gdje će odlučivati o određivanju istražnog zatvora",izvjestio je Andrija jarak. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O slučaju zasad nema puno infromacija, no ponovio je kako je premijer Plenković javno najavio da će glavnu državnu odvjetnicu nazvati da je priupita da “objasni ovo uhićenje.”

Image
PREMIJER LJUT ZBOG 'TAJMINGA' /

Secirali smo Plenkovićevu presicu nakon uhićenja ministra Horvata: Ovo je 5 najvažnijih poruka

Image
PREMIJER LJUT ZBOG 'TAJMINGA' /

Secirali smo Plenkovićevu presicu nakon uhićenja ministra Horvata: Ovo je 5 najvažnijih poruka

Riječ je o poticajima za male i srednje poduzetnike

“Za sad znamo da je riječ o poticajima iz 2018. godine i da je riječ o poticajima za male i srednje poduzetnike ukupne vrijednosti 15 milijuna kuna. Spominju se dva konkretna slučaja od po 200 tisuća kuna. U tom kontekstu spominje se i potpredsjednik Vlade Milošević jer je postojao program koji se tiče nacionalnih manjina. Velika je vijest da je ovo drugi put u hrvatskoj povijesti da je uhićen aktualni ministar. Prvi put to je bilo 27. siječnja 2000. godine, kada je uhićen tadašnji ministar turizma Ivan Herak koji je pet mjeseci proveo u istražnom zatvoru. Premijer Plenković obrušio se na pravosuđe, kaže indikativan je tajming uhićenja i to u tjednu kad je hrvatska polučila nekoliko uspjeha”, rekao je Jarak. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Sve se vrti oko vjetroelektrana'

Dodaje i da premijer impicira da HDZ-ova “šapa nije na pravosuđu”, no nije kazao i tko onda kontrolira hrvatsko pravosuđe te postoji li odmetnuti dio tog pravosuđa. 

“U svakom slučaju, veliki skandal koji se povezuje sa slučajevima, sve se vrti oko vjetroelektrana, sve to za sada plete mrežu ukazuje na indicije i zatvara se krug", zaključio je Jarak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo