Horor na Harmici: Pomozite nasmrt izgladnjelim psićima

Stravičan prizor zatekli su volonteri zaprešićke Udruge Šapica kada su nakon dojave ušli u jednu kuću u Harmici.

23.12.2010.
13:55
VOYO logo

"Pronašli smo ih u užasno lošem stanju. Zubi su im jako uništeni, smrdjeli su užasno, neki od njih bili su vezani lancima i lajnama. No, svi su vrlo socijalizirani i nisu pokazivali agresiju", riječi su kojima je Marina Dežmar, volonterka Udruge za zaštitu životinja Šapica iz Zaprešića, opisala stravičnu sliku iz jedne kuće u Harmici, u kojoj je pronađeno 19 pasa i jedna mačka.

Mjesec dana živjeli su bez hrane i vode zatvoreni u mračnim prostorijama. Ondje ih je ostavila vlasnica kuće, koja je, prema riječima tamošnjih susjeda, zbog bolesti smještena u bolnicu u Vrapču. O tragičnoj situaciji svjedoče i fotografije tri mrtva psa koji su dijelom pojedeni. Pronađena je i jedna mačka koja je s tri psa bila zatvorena u jednoj prostoriji, a susjedi svjedoče da ih je inače ondje pet ili šest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mačke su sitnije i nisu vezane, pa se one lakše provuku i izađu. Psi, nažalost, nisu imali tu sreću", kaže Marina, dodajući kako je nakon dolaska policije i veterinarske inspekcije dvoje štenaca privremeno uzeo jedan od susjeda.

No, pomoć za životinje Udruga traži na sve strane budući da nema dovoljno novca, a niti smještaj kako bi im sama pomogla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas bismo ih trebali prevesti u hotel za pse u Bistru, no još uvijek nismo uspjeli pronaći još jedan automobil. K tome, jedan dan u hotelu stoji 30 kuna, pa ako ondje smjestite 15-ak pasa svota je velika", kaže volonterka Šapice Suzana Kalman Krnić, apelirajući na građane da pomognu nesretnim životinjama, ili donacijom ili udomljenjem.

Kontakt Udruge Šapica: 098/521-803 Žiro-račun: 2484008-1103555954 (Raiffeisen Bank) Devizni račun: HR 4924840081103555954 Swift:RZBHHR2X

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo