Holy: Nemojte je otpustiti, ona je supruga SDP-ovca

SDP-ova ministrica Mirela Holy odlučila je od otkaza u HŽ-u spasiti jednu tajnicu.

7.6.2012.
9:00
VOYO logo

Nervoza zbog neizvjesnosti tko će u javnim poduzećima dobiti otkaz, a tko ne, dignuta je na visoku stranačku razinu. SDP-ova ministrica Mirela Holy, za sada kao izoliran slučaj, odlučila je od otkaza u HŽ-u spasiti jednu tajnicu. U pismenoj zamolbi koju je objavio HRT, već u prvoj rečenici naglašava se da je tajnica supruga stranačkog kolege.

Doduše, predsjednik Uprave HŽ Holdinga Rene Valčić njezinu molbu nije prihvatio. Od samog sadržaja poruke više ga zabrinjava što je privatna e-mail poruka izašla u javnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sama ministrica Holy u emisiji Otvore je rekla kako nije u pitanju politička intervencija, već se radi o preporuci za humani odnos prema jednoj od djelatnica HŽ-a, piše HRT.

''Nisam tražila da se nekoga zaposli, niti da mu se osigura viša pozicija, gospođa je posao dobila za vlade HDZ-a temeljem natječaja, a znate kako se priča o političkim imenovanjima. Samo sam upozorila da se gospođu politički ne šikanira'', objasnila je Holy.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karamarko: Na djelu je nepotizam

Tomislav Karamarko komentirao je za Dnevnik 3 kako se radi o ''nepotizmu i stranačkoj pripadnosti'' te da takav način rada ''nije prihvatljiv''.

"Tu su na djelu nepotizam, stranačka pripadnost i ovakav način ne doliči jednoj ministrici", poručio je Tomislav Karamarko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijeli slučaj komentirao je i Dragutin Lesar iz Hrvatskih laburista.

''Ministrica Holy je najavila čišćenje od plastičnih vrećica, a možda bi Milanović tako trebao očistiti SDP od nepotizma. Ovo nije ništa novo. To je radila i prijašnja vlast, a rade i sada'', poručio je Lesar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo