Hoće li Paravinji biti suđeno u Hrvatskoj?

Odmah nakon što je MUP potvrdio da je osumnjičeni Dragan Paravinja priznao ubojstvo Antonije Bilić, premijerka Jadranka Kosor razgovarala je s ministrom pravosuđa Draženom Bošnjakovićem.

27.6.2011.
1:26
VOYO logo

'Premijerka Jadranka Kosor je naložila da se poduzme sve da Paravinja bude izručen Republici Hrvatskoj i za taj zločin odgovara pred hrvatskim pravosuđem', kazao je glasnogovornik Vlade RH, Mladen Pavić, javlja Dnevnik.hr.

Podsjetimo, Paravinja je uhićen u nedjelju nakon četiri dana skrivanja. Ravnatelj policije RS Gojko Vasić na tiskovnoj je konferenciji u nedjelju popodne, prije Paravinjinog priznanja, najavio da će on nakon kriminalističke obrade biti predan u nadležnost Osnovnom sudu u Sokocu radi provođenja istrage o pokušaju silovanje jedne djevojke u istočnom Sarajevu 2005. godine. Potom će biti predan Sudu BiH radi određivanja ekstradikcijskog pritvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zamjenik ravnatelja policije RH Milijan Brkić nije želio kazati hoće li Paravinja biti izručen Hrvatskoj, rekavši da je to u nadležnosti ministarstava pravosuđa BiH, Hrvatske i Srbije.

Vezani članci:

arti-201106260252006 arti-201106260375006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo