Čeka se odluka / Hoće li Milanović biti kandidat ujedinjene ljevice za Pantovčak? 'Ako se mene pita, da!'

Do izbora za Pantovčak je pola godine, a ljevica priželjkuje i osvajanje Markova trga, i to prije roka

4.6.2019.
20:50
VOYO logo

Ujedinjuje li se lijevoliberalna opozicija? Upravo na to pozvao je šef SDP-a Davor Bernardić koji, na krilima dobrog rezultata na europskim izborima, želi da njihov zajednički predsjednički kandidat osvoji i najviše političko brdo u državi. 

I dok Zoran Milanović još ne potvrđuje, ali niti demantira da je u niskom startu, jer za odluku ima vremena do ljeta, SDP-ovi partneri misle - vrijeme je da se krene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoće li ljevica na predsjedničkim izborima slaviti kako je SDP slavio u noći europskih izbora?

"Nadam se i vjerujem  da će cijela ljevica stati  iza SDP-ova predsjedničkog kandidata i želimo upravo na tome ujediniti cijelu ljevicu nužnu za promjenu na Pantovčaku, da funkciji predsjednika vratimo dostojanstvo i ozbiljnost i integritet", rekao je šef SDP-a netom nakon europskih izbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok u SDP-u vijećaju o predizborima ili će ipak bez njih ići na najjačeg kandidata, mnogi ga vide u Zoranu Milanoviću.

"Ako se samo mene pita, da, ali ne pita se samo mene", kaže predsjednik HSS-a Krešo Beljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvo i osnovno, mora reći da ide, pokazati želju i strast da to odradi na najbolji način jer smisao je dobiti Kolindu Grabar-Kitarović, a ne sudjelovati", smatra Anka Mrak Taritaš.

VEZANA VIJEST

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako se u utrci kao potencijalni kandidati spominju i Tonino Picula, ali i Ivo Josipović, Bernardić čeka s objavom.

Milanović za odluku ima rok do ljeta

"Kad dođe vrijeme, o tome ćemo zajedno odlučiti u stranci", kazao je Josipović, koji ne isključuje mogućnost da i on bude kandidat: "Ništa se ne može isključiti, ali u ovom trneutku ne bih govorio ni za ni protiv".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sam Milanović za odluku ima rok do ljeta. A ako odustane, Amsterdamska koalicija ne bi imala ništa protiv dogovora i oko drugog kandidata. 

"Imat ćemo sastanak ovih dana, vidjeti tko su kandidati, porazgovarati i onda stati iza jednog kandidata", rekao je Boljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mrak Taritaš smatra da bi bilo dobro da "imamo jednog kandiodata i tako idemo na izbore, ali ako se sapunica nastavi onda ćemo vidjeti što i kako dalje".

Do izbora za Pantovčak je pola godine, a ljevica priželjkuje i osvajanje Markova trga i to prije roka jer, kako tvrde,vrijeme je i za parlamentarne izbore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo