HNS ŽELI ZBRINUTI SVOG ČLANA? / Uhlir, uskoro bivši državni tajnik ide u državnu tvrtku. Natječaj kao da je pisan po njegovom CV-u

Image
Foto: Sanjin Strukić / PIXSELL

Iako HNS nakon izbora neće više držati u rukama Ministarstvo graditeljstva, HNS-ov državni tajnik iz tog ministarstva, Željko Uhlir, pravodobno je zbrinut u državnu tvrtku PSP Okoli

14.7.2020.
22:42
Sanjin Strukić / PIXSELL
VOYO logo

Desetak dana prije parlamentarnih izbora državna tvrtka Podzemno skladište plina Okoli raspisala je natječaj koji kao da je sastavljen po životopisu Željka Uhlira, člana HNS-a i uskoro bivšeg državnog tajnika u Ministarstvu graditeljstva na čijem će čelu također uskoro biti bivši HNS-ov Predrag Štromar. A u tvrtki PSP Okoli na čelu je Ratimir Orešković, također član HNS-a.

Image
DRŽAVNI TAJNIK O OBNOVI OŠTEĆENIH ZGRADA: /

'Žurno želimo omogućiti građanima normalan boravak u kućama koje nisu strukturno ugrožene'

Image
DRŽAVNI TAJNIK O OBNOVI OŠTEĆENIH ZGRADA: /

'Žurno želimo omogućiti građanima normalan boravak u kućama koje nisu strukturno ugrožene'

Natječaj ipak poništen, bit će ponovno raspisan

"Pretpostavilo se kako će (HNS) loše proći na izborima, pa je to bio osigurač. Pogledajte samo uvjete natječaja koji kao da su prepisani iz Uhlirova životopisa. Zbog proceduralne greške i određenih pitanja Nadzornog odbora, natječaj je prije koji dan poništen i bit će ponovno raspisan", kazao je za 24 sata jedan neimenovani sugovornik iz Plinacro grupe u čijem je vlasništvu PSP Okoli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PSP Okoli je natječajem tražio zaposlenika za radno mjesto Ekspert 1 u uredu direktora Oreškovića. Kako su za 24 sata rekli upućeni, plaća je sigurno oko 12-13 tisuća kuna. Za tu bi plaću trebao davati stručna mišljenja o propisima, kontrolirati i poboljšavati procese, pisati analize i stručna izvješća. Za to radno mjesto traže inženjera građevine, što Uhlir i jest, ali mora imati i međunarodni certifikat upravljanja projektima, što Uhlir navodi u životopisu.

Također, prema uvjetima iz natječaja, mora poznavati zakone i propise o građenju i prostornom uređenju, a Uhlir je odradio dva mandata u Ministarstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HNS-U JE SVEJEDNO S KIM ĆE BITI U VLADI: ‘Sljedeća Vlada će biti najbolja jer će HNS sudjelovati u njoj’

'Kad ponovno raspišu natječaj, možda se i javim'

Već ti osnovni uvjeti sužavaju izbor, ali postoje i dodani koji, kako pišu 24 sata, osiguravaju prednost: da je kandidat sudski vještak za graditeljstvo i nekretnine, što Uhlir jest, te da mu je drugi strani jezik njemački, u govoru i pismu, a Uhlir je radio godinama u njemačkom projektnom birou. Nadalje, kandidat nadalje treba poznavati područja ekonomije i menadžmenta, a Uhlir je završio postdiplomski studij "Organizacija i menadžment" na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teško da se može naći nekoliko ljudi koji objedinjuju sva ta znanja osim Uhlira, a još je iz iste stranke kao i direktor tvrtke.

"Ako vi kažete da su uvjeti takvi, kad ponovno raspišu natječaj, možda se i javim. Vidjet ćemo kako će se rasplesti situacija ovdje", rekao je kratko Uhlir za 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Valja pritom podsjetiti da Štromar uskoro neće više biti ministar graditeljstva, ali će biti saborski zastupnik čiji će potpis, uz onaj bivšeg HNS-ovca Radimira Čačića, biti ključan da Andrej Plenković stekne uvjete za mandatara nove vlade.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo