SVE JE VIŠE POZIVA ZA OSTAVKOM MINISTRICE DIVJAK: / Reagirao je HNS i, naravno, tvrde da je sve transparentno

Image

Naglašava i da je ministrica Divjak cijeli proces reforme ubrzala te je otprije aktivirala više od 350 učitelja, nastavnika i stručnih suradnika, koji su već radili na kurikularnim dokumentima.

24.1.2018.
17:19
VOYO logo

Član predsjedništva HNS-a Tomislav Stojak reagirao je priopćenjem za medije nakon, kako kaže, 'niza dezinformacija koje u javni prostor šalju pojedinci iz nekih političkih stranaka i različitih interpretacija o tijeku obrazovne reforme'.

Divjak je znala za manipulaciju?

Radi se o brojnim kritikama na Ekspertnu radnu skupinu koja je zadužena za obrazovnu reformu. Podsjetimo, portal srednja.hr je objavio dokument koji potvrđuje da je Jasminka Buljan Culej, članica Posebnog stručnog povjerenstva za provedbu kurikularne reforme, lagala javnosti. Profesor Ivica Puljak smatra kako ovo ukazuje da su premijer Plenković i ministrica Blaženka Divjak iz redova HNS-a znali za manipulaciju, i umjesto da sankcioniraju odgovorne, oni su ih unaprijedili. Puljak je pozvao premijera i ministricu da ih hitno smijene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
GOOD INICIJATIVA POZIVA MINISTRICU DIVJAK NA OSTAVKU: /

'Pristala je na ono protiv čega je prosvjedovala, odgovoran je i Plenković'

Image
GOOD INICIJATIVA POZIVA MINISTRICU DIVJAK NA OSTAVKU: /

'Pristala je na ono protiv čega je prosvjedovala, odgovoran je i Plenković'

'Divjak i HNS su se izborili za kretanje ispočetka'

'Ispred Hrvatske narodne stranke želim jasno naglasiti – stara Ekspertna radna skupina zadužena za obrazovnu reformu više ne postoji! Upravo su se ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak i Hrvatska narodna stranka politički izborili da se stara Ekspertna radna skupina i Posebno stručno povjerenstvo razriješe te da se krene ispočetka. Novi natječaj za Ekspertnu radnu skupinu – ERS, koji je upravo u tijeku, zahvaljujući HNS-u posve je transparentan – sve prijave prikupljaju se online putem, a nakon administrativne provjere svi će kandidati biti javno objavljeni te će u ERS biti odabrani najbolji i najstručniji kadrovi', rekao je Stojak.

Naglašava i da je ministrica Divjak cijeli proces reforme ubrzala te je otprije aktivirala više od 350 učitelja, nastavnika i stručnih suradnika, koji su već radili na kurikularnim dokumentima. 'Sve to učinjeno je sa ciljem da, kako je najavljeno, već na jesen u 70 hrvatskih škola krenu novi kurikulumi kao dio pilot projekta, a da u 2019. u svim hrvatskim školama zaživi cjelovita obrazovna reforma', naglasio je Stojak u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo