Vrdoljak nezadovoljan /

HNS protiv nacrta nagodbe jer ne štiti dobavljače: 'O svom stavu smo obavijestili partnere u Vladi"

Image
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL

'Ako je išta bilo svrha Lex Agrokora onda je to zaštita hrvatskog gospodarstva, industrijske proizvodnje i zaposlenosti u Hrvatskoj, i to isto mora biti svrha i nagodbe', ističe Vrdoljak

21.12.2017.
21:34
Žarko Bašić/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je Marica Vidaković iz Kraša poderala nacrt nagodbe, jasno pokazavši što dobavljači misle o predloženom, nezadovoljstvo je izrazio i predsjednik jedne od vladajućih stranka.

HNS, naime, nije zadovoljan prijedlogom nagodbe Agrokora "koji hrvatske dobavljače stavlja u neravnopravan položaj".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako je išta bilo svrha Lex Agrokora onda je to zaštita hrvatskog gospodarstva, industrijske proizvodnje i zaposlenosti u Hrvatskoj, i to isto mora biti svrha i nagodbe. Naravno, o ovom svom stavu smo obavijestili i partnere u Vladi", izjavio je predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković istaknuo je da ključnu riječ vode vjerovnici. "Mislim da je izvanredni povjerenik Agrokora u ovoj fazi predstavio koncept nagodbe. Dobavljači su u ovoj priči od prvoga dana, s njima se konzultira vrlo temeljito. Očito svi nisu zadovoljni s konceptom, no pred nama je put pregovora i dogovora u kojima vjerovnici imaju ključnu ulogu i glavnu riječ. Tako da je to proces o kojem ćemo još govoriti i raditi na njemu", naglasio je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo