puna podrška /

HNS podupire otpor studenata i profesora HS-a institucionalnom nasilju: 'Mladima se pokazuje da su nepoželjni'

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati daje punu podršku studentima i profesorima Hrvatskih studija u blokadi i otporu institucionalnom nasilju ministra plagijatora Pave Barišića i rektora Damira Borasa

21.3.2017.
12:20
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

U duhu jučerašnje blokade nastave na Hrvatskim studijima zbog ukidanja upisne kvote za studij filozofije, oglasio se i HNS koji po tom pitanju čvrsto stoji uz studente i profesore.

Njihovo priopćenje prenosimo u potpunosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati daje punu podršku studentima i profesorima Hrvatskih studija u blokadi i otporu institucionalnom nasilju ministra plagijatora Pave Barišića i rektora Damira Borasa.

PROČITAJTE VIŠE:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Studenti Hrvatskih studija zbog ukidanja upisne kvote za Studij filozofije blokirali nastavu, nadzire ih i policija

>> Barišić ne osjeća odgovornost za stanje na Hrvatskim studijima: 'Sveučilišta autonomno odlučuju o svojoj upisnoj politici'

>>'Napravit će sve da vas uplaše i da među vas prijetnjama i nagodbama uvuku zrno sumnje'

Represijom, ignoriranjem i zabijanjem glave u pijesak te ukidanjem studija preko noći problemi se neće riješiti. Potrebno je izaći s rješenjem i pokazati odgovornost, koju u ovom slučaju još nismo vidjeli ni od ministra Barišića, ni od rektora Borasa. Jedino što smo vidjeli su čak tri policijske intervencije u samo šest mjeseci, što zabrinjava, ukazuje na izvanredno stanje na Sveučilištu i navodi na neizbježan zaključak - nešto debelo ne valja u državi koja zbog nečijih osobnih nezadovoljstava šalje policiju na svoju djecu koja samo žele studirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne možemo se oteti dojmu da cijela situacija podsjeća na osvetu ministra Barišića i njegovog dobrog prijatelja Borasa, s obzirom da na odsjeku za filozofiju koji želi ukinuti, rade profesori koji su digli svoj glas protiv plagijatorstva. Upravo zato situacija na Hrvatskim studijima opasno liči na odmazdu kakva još nije viđena u novijoj hrvatskoj povijesti.

Pozivamo Titanik Vladu koja je stala uz ministra plagijatora da ne dopušta demonstraciju sile čovjeka koji je odavno trebao napustiti Banske dvore. Osim toga, njegovom osvetom se onima koji se bore za istinu i pravdu još jednom šalje poruka da nisu dobrodošli, baš kao što je to pokazao i premijer Plenković otjeravši vrhunskog znanstvenika Đikića iz Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istodobno, mladima se daje do znanja da su nepoželjni te ih se time potiče na bijeg iz Hrvatske, koju iz dana u dan napušta sve više ljudi u potrazi za boljim obrazovanjem i pristojnim životom. 

Kao liberalna stranka ne smijemo dopustiti normalizaciju stvari koje jednostavno nisu normalne, jer će u suprotnome udarac Titanik Vlade u santu leda biti neizbježan."

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo