'Nema konkretnog roka' / HNS-ovka u Saboru najavila da neće popustiti po pitanju Istanbulske konferencije, pa demantirala samu sebe

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Saborska zastupnica HNS-a Marija Puh najavila je da njezina stranka neće popustiti glede ratifikacije Istanbulske konvencije, da bi netom kasnije demantirala samu sebe

19.1.2018.
12:42
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Zastupnica Puh je u Saboru kazala da "Istanbulska konvencija nije poligon za ideološka prepucavanja. Sve dok i jedna žena i djevojčica trpi nasilje HNS neće odustati od ratifikacije Istanbulske konvencije". Najavila je da će tražiti ratifikaciju konvencije do kraja trenutne sjednice Sabora (koja će vjerojatno trajati Uskrsa), dok je nekoliko minuta kasnije izjavila da će na tome vjerojatno inzistirati do lipnja ove godine, donosi N1.

Protivnike Konvencije, tijekom izlaganja u Saboru, upitala je čega se boje. "Čega se bojite i što će se promijeniti kad ratificiramo Istanbulsku konvenciju? Jedino što će se dogoditi je zaštita žrtava nasilja i sankcioniranje počinitelja", ustvrdila je dodavši kako HNS želi Hrvatsku koja pomaže najranjivijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako je Poljska mogla ratificirati 2015., a slovi za konzervativnu državu, Istanbulsku konvenciju može ratificirati i Hrvatska, ustvrdila je HNS-ovka Puh, donosi N1.

Nakon što je najavila da će tražiti ratifikaciju spomenute konvencije tijekom trenutne sjednice Sabora, u izjavi za medije nakon toga rekla je da će inzistirati da to bude do lipnja. "Ja sad mogu reći da će konvencija biti ratificirana do šestog mjeseca, ali ja želim da to bude još i prije i da to bude što prije", rekla je HNS-ova zastupnica, koja je pak nakon toga ustvrdila da ni lipanj nije konkretni rok za HDZ da se ratificira Istanbulska konvencija. "Nisam rekla konkretno šesti mjesec, želimo da to bude što prije", kazala je na koncu obraćanja medijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo