UOČI SJEDNICE SABORA / HND prosvjeduje na Markovom trgu: okupilo se 150 prosvjednika

Image
Foto: RTL

HND prosvjedom želi i ukazati da je neophodno hitno ustanoviti zadovoljavajuće profesionalne standarde na javnoj televiziji

15.9.2017.
10:28
RTL
VOYO logo

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) na Markovom trgu uoči nove sjednice Sabora organiziralo je prosvjed pod nazivom "Javna televizija za sve" kako bi upozorilo da je neophodno hitno ustanoviti zadovoljavajuće profesionalne standarde na javnom mediju.

Naime, HND prosvjedom želi i ukazati da je neophodno hitno ustanoviti zadovoljavajuće profesionalne standarde na javnoj televiziji, a povratak emisije 'Hrvatska uživo' u program HRT-a, koji ovim prosvjedom zahtijeva u ime novinarskih profesionalaca i čitave hrvatske javnosti, smatraju "neminovnim prvim korakom u tom smjeru".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

HND-ov prosvjed 'Javna televizija za sve' na Markovom trgu

Image

HND-ov prosvjed 'Javna televizija za sve' na Markovom trgu

Emisija "Hrvatska uživo" koja je nakon 13 godina emitiranja ukinuta u posljednjem trenutku, iako je bila planirana u jesenskoj programskoj shemi HTV-a, "godinama je bila primjer programa kakav bi javni medijski servis trebao njegovati i u kojoj su objavljivane informacije o ljudima i događajima koji nisu mogli dobiti zasluženo mjesto u drugim programima", poručuju iz HND-a.

HND upozorava da je "neargumentirano ukidanje te emisije posljednji u nizu napada na Ustavom zajamčena prava javnosti da bude izviještena o svim zbivanjima u društvu te napad na pravo svake osobe na slobodu izražavanja i mišljenja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Markovom trgu okupilo se oko 150 prosvjednika koji su zastupnicima dijelili letke. Na prosvjedu se pojavio i Čiro Blažević koji je rekao kako nije došao prosvjedovati. Saša Leković, predsjednik HDN-a rekao je kako se političari ponašaju prema HRT-u kao da je njihov ratni plijen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo