Noćna intervencija /

Hitan poziv iza ponoći: Trudnica po gustoj magli na moru i mraku prevezena u Zadar

Image
Foto: Pixell

Pacijentica je ukrcana na spasilačku brodicu u 01.45 sati, nakon čega je uz liječničku pratnju prevezena u Gaženicu

19.2.2019.
11:10
Pixell
VOYO logo

Službenici Lučke kapetanije Zadar noćas su po izrazito gustoj magli na moru uspješno i u vrlo kratkom vremenu uspješno obavili hitan medicinski transport (MEDICO) pacijentice sa otoka Ugljana u Zadar, priopćilo je u utorak Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Akcija hitnog medicinskog transporta poduzeta je u koordinaciji Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka), čiji službenici u jedan sat u noći zaprimili poziv dežurne liječnice iz mjesta Preko na otoku Ugljanu o potrebi organiziranja hitnog medicinskog transporta pacijentice M.K. (rođena 1998. godine) u visokom stupnju trudnoće, državljanke Republike Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obavijest o zahtjevu MRCC Rijeka proslijedio je u Lučku kapetaniju Zadar čiji službenici su, unatoč izrazito gustoj magli na moru, u 01.20 sati isplovili iz Luke Gaženica prema mjestu Preko spasilačkom brodicom, na koju su prethodno organizirali ukrcaj liječničke pratnje.

Pacijentica je ukrcana na spasilačku brodicu u 01.45 sati, nakon čega je uz liječničku pratnju prevezena u Gaženicu. Nakon što je brodica pristala u luci u 02.10 sati, pacijenticu su preuzeli djelatnici Hitne medicinske pomoći Zadar, čime je ova akcije uspješno okončana, navodi Ministarstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo