HEP / otpušta 2.000 radnika, nekima i do 500.000 kuna otpremnine?!

Hrvatska elektroprivreda sprema se za grandiozno restrukturiranje i 'egzodus' radnika na Zavod za zapošljavanje, a sve to, prema raspoloživim informacijama, neće proći bez kontroverzi.

4.3.2013.
10:41
VOYO logo

Otkaz se sprema za čak 2.000 radnika HEP-a koji će za sobom povući otpremnine u prosječnom iznosu od 233 tisuće kuna, piše Večernji list. To bi poduzeće trebalo koštati ukupno 450 milijuna kuna, a računa se da će HEP time uštedjeti 600 milijuna kuna do 2016. godine.

Radnici HEP-a prema kolektivnom ugovoru imaju pravo na otpremninu u iznosu od 60 posto prosječne bruto mjesečne plaće po godini staža, a među otpuštenima će biti značajan broj zaposlenika čiji staž premašuje 30 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, najveće otpremnine pripale bi pojedinim rukovoditeljima koji su dolaskom nove uprave raspodijeljeni na mjesto nižega ranga. Njih je, po novoj sistematizaciji, na stotine. U slučajevima onih koji su odbili niže plaće i funkcije, prema kolektivnom ugovoru je ponuđen otkaz uz otpremninu, piše list, pa bi pojedini rukovoditelji mogli dobiti i 500 tisuća kuna iako im samo nekoliko godina nedostaje do penzije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo