Šeks se žestoko obrušio na Hebranga

Šeksu je posebno odvratno što je Hebrang otišao iz liječničkog konzilija teško oboljelog Franje Tuđmana, i kaže da ne pamti teži moralni grijeh.

26.3.2012.
7:08
VOYO logo

Optužbe stranačkog kolege Andrije Hebranga koji je ranije prozvao Vladimira Šeksa svojim tužiteljem, te mu zamjerio da je perfidnim igricama napravio cijelu pomutnju u HDZ-u nakon parlamentarnih izbora, izazvale su žestoku Šeksovu reakciju.

U razgovoru za Slobodnu Dalmaciju Šeks je iznio cijelu kronologiju međusobnih odnosa. Hebrang je optužio Šeksa da ga je 1998. godine u grupi s Pašalićem na čelu lažima pokušao ukloniti iz političkog života. Šeks pak tvrdi da je riječ o HDZ-ovom povjerenstvu u koje ga je imenovao pokojni predsjednik Franjo Tuđman, a koje je "trebalo ispitati određene Hebrangove postupke i ponašanja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kršenje liječničke etike

Hebrangova reakcija na formiranje tog povjerenstva bila je neopoziva ostavka na dužnost ministra obrane i potpredsjednika HDZ-a, ali i voditelja liječničkog konzilija tada već teško oboljelog Tuđmana, a iz samog teksta Hebrangove ostavke vidljivo je, kaže Šeks, da je znao da je upravo Tuđman formirao povjerenstvo.

"Posebno odvratna činjenica u toj cijeloj priči je Hebrangovo podnošenje ostavke na mjesto voditelja liječničkog konzilija. Težeg moralnog grijeha i prijestupa od toga ne pamtim. To što je dao ostavku na mjesto potpredsjednika HDZ-a i ministra mogu razumjeti, ali zbog političkog razilaženja odstupiti iz konzilija smrtno bolesnog predsjednika beskrajno je amoralno. To je nedopustivo kršenje liječničke etike", kaže Šeks, koji Hebrangu zamjera još neke postupke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'U kampanji nije maknuo ni malim prstom'

"Prošle godine, nakon Facebook prosvjeda, kad su nam svima prosvjednici dolazili pod prozore, najavio je da se povlači iz politike. Tvrdio je da nema nikakve šanse da promijeni odluku. Na Klubu zastupnika dobio je prigodne oproštajne darove, nije sudjelovao u izbornoj kampanji, a onda se opet predomislio i najavio da će se kandidirati na stranačkom saboru. Iako, dakle, u kampanji nije maknuo ni malim prstom, odmah je nakon parlamentarnih izbora došao na sjednicu Predsjedništva i tražio da se polože računi, napravi analiza i snosi odgovornost. Upravo navlas isto je postupio i 2000. godine, kad sam ja bio vršitelj dužnosti predsjednika HDZ-a", ispričao je Šeks.

Tvrdi i da je Hebrang lagao kad je tvrdio da je spriječena njegova kandidatura za predsjednika države na Glavnom odboru HDZ-a 2000. godine

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201012070191004-Izbori u HDZ-u

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo