PLATIO KAZNU: / Šipuš priznao da je vozio pijan

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ministar kulture Berislav Šipuš uhvaćen je 4. srpnja u upravljanju vozilom u alkoholiziranom stanju.

18.7.2015.
15:55
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Prema pisanju nekih medija, izmjereno mu je 1.1 promila u krvi no glasnogovornica Ministarstva kulture Nataša Petrinjak ispričala je Večernjem listu da je Šipušu izmjereno 0.7 promila. Šipuš je navodno popio tri čaše vina na zabavi koju je priredio njegov kolega s Muzičke akademije. Ubrzo ga je zaustavila policija u redovnoj kontroli:

Vozača poslao kući da ne čeka

"Policijski službenik pitao je ministra je li konzumirao alkohol, a on je sam priznao, rekavši da je popio tri čaše vina. Policajac mu je predložio alkotest na što je Šipuš pristao. Izmjereno mu je 0,7 promila i već u ponedjeljak ministar je platio 750 kuna kazne", prepričala je, glasnogovornica Petrinjak. Šipuš kao ministar ima pravo na službeni automobil i službenog vozača međutim kazao je kako nije htio gnjaviti vozača tu večer i tjerati ga da čeka dok ne završi zabava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U HNS-u zasad nemaju nikakav komentar, neslužbeno poručuju kako ministar kulture Berislav Šipuš nije njihov član iako je u njihovoj stranačkoj kvoti ušao u Vladu, piše Večernji list.

HDZ zabrinut ako policija zataškava

"Ministar kulture Berislav Šipuš, prošlog je vikenda, prema pisanju pojedinih medija, uhvaćen u upravljanju vozilom u alkoholiziranom stanju, te mu je izmjereno 1,1 promila. Na zahtjev medija da ovo potvrdi ili demantira, Policijska uprava zagrebačka, informaciju o tome proglasila je službenom tajnom. Hrvatska demokratska zajednica zabrinuta je činjenicom da policija, ukoliko se prekršaj dogodio, taji informaciju o njegovom nezakonitom i neprimjerenom ponašanju. Držimo da javnost ima pravo znati krši li ministar Šipuš zakon ili ne, poglavito ako je u alkoholiziranom stanju upravljao službenim automobilom.", oglasio se HDZ priopćenjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Šipuš je na mjestu ministra kulture prije nepuna tri mjeseca naslijedio je Andreu Zlatar Violić koja je morala napustiti Banske dvore nakon što je izbio medijski skandal zbog “peglanja” službenih kartica u Ministarstvu kulture.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo