BRANE NOVOG MINISTRA / Zbog kritika Paladini, HDZ opleo po oporbi: 'Rusofile tražite u svojim redovima'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Na silu među drugima traže 'ruske igrače', ali su šutjeli o ustrajnim nastojanjima LNG komesarke Ahmetović da zaustavi izgradnju terminala na Krku', poručili su oporbi iz HDZ-a

9.3.2022.
17:46
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

U današnjoj raspravi u Hrvatskom saboru prije glasovanja kojim je parlamentarna većina potvrdila imenovanje Ivana Paladine novim ministrom prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, oporba ga je žestoko kritizirala zbog njegovih poslovnih veza s Rusijom. Odgovor oporbi stigao je brzo. HDZ je popodne na Facebooku odgovorio kritičarima iz oporbe poručivši da 'rusofile traže u svojim redovima'.

Objavu HDZ-a prenosimo u cijelosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NASLJEDNIK DARKA HORVATA /

Ivan Paladina potvrđen je u Saboru za novog ministra prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine

Image
NASLJEDNIK DARKA HORVATA /

Ivan Paladina potvrđen je u Saboru za novog ministra prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine

HDZ: Oporbena izlizana fora 'Drž'te lopova'

“Zanimljivo, nebuloze o Ivanu Paladinu kao „ruskom igraču“ danas su najglasnije iznosili oni koji su donedavno – u maniri pravih rusofila – najžešće osporavali dosljednu politiku Vlade RH spram Ukrajine, a prešućivali ugrozu teritorijalne cjelovitosti i suverenosti te prijateljske nam zemlje, prve članice UN-a koja je priznala Hrvatsku, i to još 1991. godine. Klasična, otrcana, izlizana fora ''Drž’te lopova!“. Tako je notorni Grmoja tvrdio da se PVRH Andrej Plenković i Hrvatska ne smiju ''petljati u odnose između Ukrajine i Rusije'', a posrnuli Grbin da hrvatski premijer svojim odlaskom u Kijev u znak solidarnosti s Ukrajinom i poštivanja međunarodnog prava ''provocira, zvecka oružjem, dolijeva ulje na vatru''.

Mirelu Ahmetović nazvali 'LNG komesarkom'

Zanimljivo, ti i takvi danas u Hrvatskom saboru na silu među drugima traže ''ruske igrače“, ali su šutjeli te i dalje šute o ustrajnim nastojanjima LNG komesarke Ahmetović da zaustavi izgradnju terminala na Krku, čime bi Hrvatska ostala u potpunosti ovisna upravo o ruskom plinu. Na sreću, spriječili smo taj naum. Ti i takvi danas novom galamom pokušavaju skrenuti pažnju sa svoga starog djelovanja, a Paladinovo poslovanje u uvjetima tržišnog gospodarstva trebalo bi im poslužiti kao izgovor, kao alibi za šarlatanstvo, kukavičluk i kalkulantstvo koje su iskazivali spram Ukrajine. Bilo bi svrsishodnije da rusofile potraže u vlastitim redovima. Zar ne, Mostovi mališani? Zar ne, SDP-ovci?”, poručili su iz HDZ-a u objavi na Facebooku uz koju su dodali fotografije mostovke Marije Selak Raspudić i esdepeovke Mirele Ahmetović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo