Politički rat / HDZ se ruga Mostu: 'Predvođeni agresivcem Grmojom, propisno su se osramotili i doživjeli debakl'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Zbog velikog broja amandmana, sjednica je postala najduljom sjednicom u povijesti Hrvatskog sabora

23.3.2019.
16:00
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Nakon maratonske sjednice u petak Hrvatski je sabor donio Zakon o financiranju političkih aktivnosti, izborne promidžbe i referenduma zbog kojeg du u subotu iz HDZ-a poslali priopćenje u kojem su se narugali zastupnicima Mosta, stranke koja je podnijela 888 amandmana na spomenuti zakon. 

Zbog velikog broja amandmana, sjednica je postala najduljom sjednicom u povijesti Hrvatskog sabora. U svojem su priopćenju pod nazivom "Čvrsta većina: S 81 glasom donesen Zakon o financiranju političkih aktivnosti! Most doživio novi debakl!", mostovog političkog tajnika Nikolu Grmoju nazvali "dežurnim agresivcem", a njihove amandmane okarakterizirali kao "tlačenje nacije i saborske službe".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Završilo je upravo onako kako je Mostovim zastupnicima, predvođenima dežurnim agresivcem Grmojom, i bio najavio predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković: "Ne nadajte se da ćemo baciti koplje u trnje zato što idete na iscrpljivanje! Saborska većina neće ustuknuti pred vašim pokušajem opstrukcije & destrukcije! Ako treba, glasovat ćemo i u ponoć!" Tako i bi. Negdje nakon pola noći s petka na subotu Sabor je sa stabilnom i čvrstom većinom, s 81 glasom ZA (bez ijednog protiv ili suzdržanog), donio - punim nazivom - Zakon o financiranju političkih aktivnosti, izborne promidžbe i referenduma", stoji u priopćenju objavljenom na stranicama HDZ-a.

"Kao Pale sam na svijetu"

Most su prozvali za blamažu i za tajenje informacija o izvorima financiranja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mostovci su se, očekivano, propisno osramotili i doživjeli novi debakl. Dva dana tlačili su i sebe i naciju i saborske službe neprekidno raspravljajući sami sa sobom o svojih tzv. 888 amandmana, sve s jedinim ciljem (ostalo su izlike & već dosadne frazetine) da se ne donese zakon kojim će referendumske inicijative ubuduće morati, poput svih ostalih političkih aktera, prijavljivati tko ih financira. Tvrde da govore "u ime naroda", a od naroda žele sakriti tko ih plaća!", navode u HDZ-u.

U priopćenju se dodaje i kako su Mostovi zastupnici, "sami kao Pale sam na svijetu" pobjegli iz sabornice prije glasovanja, te da su svoju blamažu nazvali pobjedom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na kraju, prije glasovanja, sami kao Pale na svijetu, bez ijednog zastupnika iz neke druge oporbene opcije koji bi držao svijeću njihovom samosramoćenju, utekli su iz sabornice - kao što su pobjegli i kada je trebalo obraniti Vatikanske ugovore od nasrtaja ljevice. A još su vlastitu blamažu proglasili "pobjedom", slično kao kad se Siročići u kultnom filmu "Warriors" tješe da su važni i moćni", stoji u  priopćenju HDZ-a.

Zastupnici Mosta na svojim su društvenim stranicama u subotu objavili fotografiju iz Sabora gdje su gotovo 40 sati branuli svojih 888 amandmana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rekorderi u borbi za narod, proveli gotovo 40 sati pokušavajući zaustaviti HDZ da uzme 4 milijuna kuna za vlastitu promidžbu iz džepova građana", stoji uz objavljenu fotografiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo