HDZ PREDAO LISTE NA KOJIMA SU CULEJ, KALMETA, KOVAČ...; Plenković o Škori: / 'Neće on biti premijer, sjajan je partner jednoj stranci'

Image
Foto: Patrik Macek/Pixsell

Premijer Andrej Plenković pojasnio je kako su kreirane stranačke liste te dodao da HDZ nije ispoštovao rodnu kvotu, a osvrnuo se i na izjave Miroslava Škore

16.6.2020.
15:54
Patrik Macek/Pixsell
VOYO logo

HDZ je danas u 15 sati predao kandidacijske liste Državnom izbornom povjerenstvu. Njih je u ponedjeljak na višesatnom sastanku usvojilo Predsjedništvo i Nacionalno vijeće stranke, a premijer Andrej Plenković istaknuo je kako su liste utvrđene konsenzusom oba stranačka tijela.

Na Markovu trgu se tim povodom okupilo dvjestotinjak HDZ-ovaca koji su mašući zastavama ispratili Plenkovića i visoko stranačko izaslanstvo u DIP. Ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman kratko je prokomentirao da se radi o spontanom okupljanju, javlja N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Drago mi je da sam ovdje s nositeljima lista. Nakon formalne predaje drago nam je da smo jučer usuglasili kandidature, postigli konsenzus. Liste su kvalitetna kombinacija ljudi s iskustvom. Sa svim temama ćemo se moći baviti zahvaljujući ekspertizi kandidatkinja i kandidata. Dobili smo prijedloge sa županijskih razina, sastavljanje lista u ovako velikoj stranci nije jednostavna aktivnost. Ovaj put nismo uspjeli ispuniti kvotu, zbog toga nam je žao, ali kandidatkinje su pozicionirane i europskim institucijama i u Vladi i Hrvatskom saboru. Koncept lista bio je uključivost. Nekih nema, a onih koje ima, trebaju se potruditi da dobijemo što veću potporu. Milijan Brkić nije bio niti predložen", poručio je medijima premijer i šef stranke Andrej Plenković nakon predaje lista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PROCURILE LISTE HDZ-A: /

Plenković kaže da je uključiv, ali mjesta na listama otkrivaju kakav je odnos prema pobunjenicima

Image
PROCURILE LISTE HDZ-A: /

Plenković kaže da je uključiv, ali mjesta na listama otkrivaju kakav je odnos prema pobunjenicima

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

16.06.2020., Zagreb - Hrvatska demokratska zajednica predala je danas liste za parlamentarne izbore 2020.

Nekoliko bitnih postulata

Osim ministara i drugih visokih dužnosnika, na listama su se pojavila imena Mire Kovača u šestoj, Steve Culeja u petoj i Božidara Kalmete u devetoj izbornoj jedinici. Trojac je zauzeo posljednja mjesta na listama. Plenković je istaknuo da je ova kampanja šansa za predstavljanje vizije i transformacije Hrvatske u brojnim područjima.

"Idemo s programom "Sigurna Hrvatska" u pobjedu. Smatramo da smo ispunili brojna izborna obećanja, da smo se nosili s velikim brojem kriza, posebno kad je riječ o Covidu-19. Stali smo iza naših građana. Želimo sredstva idućih godina iskoristiti za rast. Očekujemo na izborima pobjedu kao 2016.", istaknuo je premijer i dodao: "Sustav vrijednosti HDZ-a je na nekoliko bitnih postulata - državotvornost, narodnjaštvo, demokršćanstvo. Većinu tih vrijednosti dijeli naš program. Stavili smo u prvi plan obitelj, to je u skladu s našim vrijednosnim sustavom."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Škoro neće biti premijer

Istaknuo je kako će se truditi dobiti što više mandata te da su mu u tome glavni saveznik hrvatski građani. Pojasnio je i da će uskoro predstaviti izborni program. Osvrnuo se i na izjavu Miroslava Škore da neće biti premijer.

"On sigurno neće biti premijer. Idemo pobijediti, a gospodin Škoro se pokazao kao sjajan partner SDP-a i Zorana Milanovića, a kad vidite odnose između SDP-a i gospodina Škore ne vidim da tu lete neke strelice, čak ni u kampanji", ustvrdio je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo