neodgovorno ponašanje / HDZ-ovcu smanjena kazna: upravljao svojim BMW-om s 1,57 promila alkohola u krvi

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Policajci su Vernića zaustavili 27. svibnja prošle godine u Kolodvorskoj ulici u Koprivnici gdje je pijan, s 1,57 promila, oko 23 sata navečer upravljao svojim BMW-om

5.4.2018.
20:54
Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

Visoki prekršajni sud djelomično je uvažio žalbu Mladenu Verniću, bivšem dugogodišnjem HDZ-ovom načelniku općine Legrad, koji je prošle godine zbog vožnje pod utjecajem alkohola kažnjen s nešto više od 6.000 kuna, a vozačka dozvola oduzeta mu je na tri mjeseca, piše Podravski.hr.

Nakon što mu je izrečena kazna, Vernić se žalio na presudu. Ovih dana Visoki prekršajni sud kaznu mu je umanjio za tisuću kuna, no zbog nekorištenja zaštitnog pojasa morati će ponovno na sud. U obrazloženju odluke Visokog prekršajnog suda zaključeno je kako prekršajni sud nije naveo na temelju kojih je dokaza presuđeno kako Vernić nije bio vezan. On sam je kategorički tvrdio kako je koristio zaštitni pojas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policajci su Vernića zaustavili 27. svibnja prošle godine u Kolodvorskoj ulici u Koprivnici gdje je pijan, s 1,57 promila, oko 23 sata navečer upravljao svojim BMW-om. Vjerojatno ga policajci ne bi ni zaustavili da Vernić nije svojom ‘pilom’ vozio lijevo-desno, prelazeći na suprotnu stranu kolnika.

Sutkinja Dubravka Končar-Brodarić prošle godine u rujnu proglasila ga je krivim i kaznila sa 6130 kuna zajedno sa sudskim troškovima i uz visoku kaznu na tri mjeseca oduzela mu vozačku dozvolu. Kako Vernić ima prijavljeno prebivalište u Selnici Podravskoj, no tamo ne živi, sudski dostavljači nisu mu mogli uručiti poziv na suđenje, tako da se na zakazanom ročištu nije pojavio. Na temelju dokaza koji su joj dostavili koprivnički prometni policajci, sutkinja je Vernića proglasila krivim i znatno ga ‘opalila po džepu’.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike