HDZ-ovcima propali svi pregovori, čak i s Bandićem

11.11.2011.
9:13
VOYO logo

Nakon što je potpisala koalicijski sporazum sa Željkom Kerumom za Dalmaciju, Jadranka Kosor, čini se, druge bitke u jačanju na izbornoj sceni ne dobiva samo tako. Naime, u ostatku Hrvatske partnera HDZ-ovci nisu uspjeli pronaći.

Najbliže su dogovoru bili s Milanom Bandićem, no onda su pregovori u zadnji čas prekinuti. Najvjerojatnije stoga što Bandić prema anketama ostvaruje slabašne rezultate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadu vide u Vesni Škare Ožbolt

Tako trenutno pregovaraju još jedino s šeficom DC-a Vesnom Škare Ožbolt. Ona bi trebala zauzeti mjesto na listi u VI. izbornoj jedinici, a DC bi podržao HDZ. Večernji list piše kako se Škare Ožbolt pije nekoliko mjeseci zalagala za to da svi DC-ovci prijeđu u HDZ, no stranka je u tome nije podržala. Ni u HDZ-u ne vlada veliko zadovoljstvo zbog suradnje s DC-om. Vjeruju da im ta stranka ne može donijeti značajan broj glasova, no čini se da joj HDZ vraća uslugu jer je 2010. velikogoričkom HDZ-u, koji predvodi Ivan Šuker, osigurala većinu u Gradskom vijeću.

"Razgovora s HDZ-om nije bilo i neće biti. Oni u ovim izborima imaju svoj put, a mi svoj", poručuje pak HDZ-u i dosadašnji koalicijski partner Josip Friščić, predsjednik HSS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jurčić tvrdi da mu priče o koaliciji nanose štetu, a Tomašić poručuje da HDZ-u ne želi biti alibi

Ljubo Jurčić istovremeno navodi kako su mu priče o koaliciji s HDZ-om samo nanijele štetu. Ističe da su potencijalni autori tog "spina" svi oni koji misle da im oduzima birače.

"A možda to čini i HDZ, kako bi poručio: i Ljubo je s nama, glasajte za nas", analizira Jurčić dodajući da poslijeizborno koaliranje dolazi u obzir s onima koji prihvate njegov program te činjenicu da posao trebaju voditi profesionalci, a ne stranački ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ruža Tomašić, predsjednica HSP-a dr. A. Starčević, za koju se također smatralo da će HDZ-u biti poželjan partner, kalkulacije o pregovorima s tom strankom također odbacuje.

"Nitko me iz HDZ-a nije nazvao niti nudio koaliciju. Posljednji put, i to neslužbeno, o tome sam razgovarala sa Šeksom i Čobankovićem prije godinu i pol, no već je tada moj odgovor bio negativan. Rekla sam im da su uništili Hrvatsku, najduže su na vlasti i ne želim im biti 'alibi'. Ni oni, a ni SDP nisu zaslužili vlast", kaže R. Tomašić, dodajući da joj je priča o koaliciji namjerno podmetnuta. Tako HDZ-u kao najkvalitetniji izvor glasova preostaju njihovi birači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201012070191004-HDZ

ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo