HDZ-ovci skinuli Tuđmana sa zida, pa okačili Kosoricu

U osječkom HDZ-u zamjenu slika na zidu nakon 15 godina objasnili su potrebom restauracije okvira na Tuđmanovom portretu.

18.8.2010.
12:15
VOYO logo

Portret prvog hrvatskog predsjednika i utemeljitelja HDZ-a Franje Tuđmana u generalskoj odori, koji je više od 15 godina bio jedina slika u prostorijama osječko-baranjskog HDZ-a, odnedavno je uklonjen sa zida, a na njegovo mjesto postavljena je slika aktualne HDZ-ove predsjednice i premijerke Vlade, Jadranke Kosor, piše Jutarnji list.

Tuđmanov portret iz prostorija HDZ-a u Osijeku nije uklanjan niti u eri Ive Sanadera. No, iz osječkog HDZ-a poručuju da nije riječ o nikakvoj naredbi da se Tuđmanova slika ukloni, već su razlozi "tehničke prirode".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201008010187006Riječ je o jedinoj slici dr. Franje Tuđmana koju u Osijeku imamo i nosimo je na sve naše skupove. S obzirom na to okvir je već bio podosta oštećen i odlučili smo ga dati na restauraciju, a procijenili smo da je najbolje vrijeme za to u ljeto, kada je sezona godišnjih odmora.

Tako je slika već mjesec dana u radionici jednog majstora, a za to vrijeme odlučili smo staviti sliku naše sadašnje predsjednice gospođe Kosor. Kada se okvir slike dr. Tuđmana restaurira vratit ćemo portret na isto mjesto - rekao je organizacijski tajnik osječkog HDZ-a Goran Ivanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

arti-201008010187006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo