HDZ-ovac O NOVOM ZAKONU O SPORTU: 'Janica Kostelić me uvjerila da će eliminirati Mamića i Vrbanovića iz HNS-a'

Image
Foto: PIXSELL

Novi Zakon o sportu svjetlo dana bi trebao ugledati potkraj godine, a kako otkriva HDZ-ovac Andro Krstulović Opara uvest će red u sport i samim tim eliminirati "ljude koji su uništili nogomet".

1.3.2017.
8:56
PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska bi do kraja godine trebala dobiti novi zakon o sportu, koji bi konačno mogao stati na kraj samovolji u Hrvatskom nogometnom savezu. Potvrdio je to i sam premijer u utorak ističući kako Središnji državni ured za sport priprema korekcije zakona koji će ponuditi nova rješenja. Točnije, riječ je o preciznijem uređenju prava i obveza nacionalnih krovnih sportskih organizacija, transparetnijem trošenju proračunskog novca te mogućnošću otvaranja obrta za pojedine sportske djelatnosti s ciljem poticanja zapošljavanja, uveo bi sustav licenciranja te uspostavio nacionalni informacijski sustav kojim bi se omogućilo prikupljanje podataka o svim segmentima sporta u Republici Hrvatskoj.

HDZ-ovac Andro Krstulović Opara, koji je u rujnu prošle godine javno zatražio izmjenu Zakona o sportu, tvrdi da prijedlog novoga zakona još nije vidio, ali i da je od šefice Ureda dobio jamstva da će on nedvosmisleno i bez ikakvih dvojbi stvoriti preduvjete da se konačno raščisti situacija u HNS-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

MOST OPET NAPAO HNS: ‘Sada je stvarno dosta, penal za Dinamo je sramota, svi podnesite neopozive ostavke’

Image
MOST OPET NAPAO HNS: /

'Sada je stvarno dosta, penal za Dinamo je sramota, svi podnesite neopozive ostavke'

Image
MOST OPET NAPAO HNS: /

'Sada je stvarno dosta, penal za Dinamo je sramota, svi podnesite neopozive ostavke'

"Janica Kostelić me uvjerila da će zakonska rješenja ići u smjeru uvođenja reda u Hrvatski nogometni savez. Očito je došlo vrijeme da ljudi koji su uništili nogomet u Hrvatskoj odu iz HNS-a. Novi zakon će ih eliminirati pa bi Vrbanoviću i Mamiću bilo najbolje da sami daju ostavke", kazao je za Slobodnu Dalmaciju Krstulović Opara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobar i stari, ali se nije primjenjivao

Srđan Gjurković, splitski HNS-ovac koji je prije godinu i pol potpisao autorstvo nad izmjenama Zakona o sportu, vladajućima zamjera što ne primjenjuju postojeći zakon koji, kako ističe, nije loš.

"U zakonu jasno piše kakav treba biti ustroj profesionalnog saveza, a sportska inspekcija nikada nije izašla na teren, utvrdila činjenično stanje i propisala zakonom određene kazne, iako je zakonski akti na to obvezuju", upozorava Gjurković dodajući kako nije protiv novog zakona te napominjući kako za njega treba provesti široku javnu raspravu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zakon o sportu pokušalo se mijenjati i prošle godine tijekom ljeta, ali se zbog pritiska javnosti odustalo. Iz Središnjeg nacionalnog ureda za sport sada, pak, ističu kako je novi zakon planiran za kraj godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo