Afera s dubrovačkim stanovima / HDZ-ovac Lučić živi u gradskom stanu, a iznajmljuje vilu za 6 tisuća eura na tjedan!

Grad Dubrovnik nakon 20 godina proveo je reviziju vlastitih stanova - rezultati su zapanjujući. Gotovo 50 posto sadašnjih stanara nema uvjete za korištenje gradskog stana

27.2.2018.
18:57
VOYO logo

Među njima je i Ivo Lučić, HDZ-ov gradski vijećnik i predsjednik dubrovačke Hvidre. Ništa ne bi bilo sporno da njegova obitelj ne posjeduje vilu s bazenom koja se iznajmljuje turistima. 

Sedmeročlana obitelj Grbić živi u podstanarskom stanu u Mokošici. Mirjana ima epilepsiju, muž dijabetes, oboje su nezaposleni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Četiri i tristo, znači dječji i porodiljni to su sva primanja koja imamo", kazala je Mirjana Grbić, Mokošica.

Obitelj Grbić jedna je od 125 potrebitih dubrovačkih obitelji koje su na listi čekanja za gradski stan. A dok Grbići i ostali čekaju, u gradskim stanovima žive oni koji to ne zaslužuju

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od ukupno 107 gradskih stanova svih kategorija koje je pročešljala revizija utvrđeno je kako gotovo 50 posto njihovih korisnika više u njima nema pravo stanovanja, neki od njih imaju dodatne nekretnine, a neki ukupna primanja od kojih bi se posramili i ministri

Jedan od takvih je HDZ-ov gradski vijećnik i predsjednik dubrovačke HVIDR-e Ivo Lučić. Njegova obitelj još od 90-tih koristi gradski stan u centru Dubrovnika, a vlasnici su luksuzne vile koja se iznajmljuje turistima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Koristim stan po ugovoru o čuvanju kao hrvatski ratni vojni invalid i otac troje  djece već dugi niz godina, potpisan od više gradonačelnika", kazao je Ivo Lučić.

"Gospodin Lučić kao branitelj i kao ratni vojni invalid ima pravo na stambeno zbrinjavanje od strane ministarstva branitelja i ministar", izjavio je Mato Franković, dubrovački gradonačelnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lučić će stan na koji je dosada imao pravo vratiti gradu, je li moralno što ga je „čuvao" 15-tak godina sasvim je drugo pitanje. Dio neovlaštenih stanara učinit će isto, ali su od grada tražili razuman period dok presele. No jedan dio za selidbu ne želi ni čuti

"Da određeni broj je njih došao koji su rekli da ne žele napustiti stan i prema tima koji ne žele grad Dubrovnik će poduzeti sve pravne ovlasti da bi zaštitio svoju imovinu", kazao je Zdenko Medović, pročelnik U.O za gospodarenje gradskom imovinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nas je sedmero i tražim stan, ne mora bit veliki, ja sam im rekla i da je šupa, ali da imam gdje skuhat djeci, oprat i da imaju gdje pisat domaći rad i prespavat", dodaje Mirjana Grbić, Mokošica.

A na to bi mogli pričekati još neko vrijeme, jer oni koji ne žele iz gradskih stanova pravno mogu prkositi gradu. Sam gradonačelnik kaže kako se neće nikoga izbacivati preko noći, te da reviziju koja je provedena prvi put nakon 20 godina još treba iskristalizirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo