HDZ-OV ŽUPAN O AFERI U KOJU JE 'UMOČEN' I NJIHOV ČLAN / 'Najoštrije osuđujemo zlouporabe položaja i korupciju'

Image
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL

'Neka institucije sve ispitaju, ali nedopustivo je da dužnosnici HDZ-a sudjeluju u osiguranju vlasti na bilo koji nezakonit način', poručio je HDZ-ov sisačko-moslavački župan Ivan Celjak

6.9.2021.
15:58
Nikola Čutuk/PIXSELL
VOYO logo

HDZ i sisačko-moslavački župan iz redova te stranke, Ivan Celjak, najoštrije su osudili zlouporabu položaja u aferi Eko Moslavina u kojoj je glavni protagonist HDZ-ov gradonačelnik Kutine Zlatko Babić. Afera je izbila nakon što je direktorica komunalne tvrtke Eko Moslavina Adrijana Cvrtila svjedočila kako su njen stranački šef iz HSLS-a Davor Kljakić i gradonačelnik Babić (HDZ) tražili od nje da kupuje vijećnike te da u tvrtki koju vodi uhljebljuje podobne kadrove.

HDZ i župan Celjak danas su poručili da nema zaštićenih te da USKOK sve ispita, pišu 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KAKVA MULJAŽA U KUTINI /

Direktorica priznala da je uhljebljivala HDZ-ovce i HSLS-ovce: Oporba traži ostavke i istragu DORH-a

Image
KAKVA MULJAŽA U KUTINI /

Direktorica priznala da je uhljebljivala HDZ-ovce i HSLS-ovce: Oporba traži ostavke i istragu DORH-a

'Kupljena' najmanje dvojica vijećnika

"Ne prejudicirajući ničiju odgovornost, te poštujući načelo presumpcije nevinosti, a na temelju objavljenih članaka u 24 sata, najoštrije osuđujemo svaki oblik korupcije te zlouporabe položaja i ovlasti. Sukladno tome, pozivamo nadležna tijela, ako i kada se utvrde činjenice da poduzmu odgovarajuće mjere bez obzira na bilo čiju stranačku pripadnost. Nakon toga županijski ili gradski odbor HDZ-a će se očitovati i postupiti prema Statutu", poručili su iz središnjice HDZ-a o aferi koja potresa Kutinu.

Kako su 24 sata ranije objavili, Cvrtila je USKOK-u prijavila gradonačelnika Babića Kljakića kazavši kako su se preko tvrtke koju je vodila, po nalogu spomenutih zapošljavali članovi stranke i rodbina te da su 'kupljena' najmanje dva oporbena vijećnika kako bi se Babiću osigurala podrška u Gradskom vijeću. Jednom od uhljebljenih je u dva navrata morala dignuti plaću, a drugome je zaposlen sin iako nije prošao liječnički pregled. Inače, za mito vijećnicima propisana je zatvorska kazna od jedne do osam godina. Uz navode Cvrtile ojavljene su i snimke koje dokazuju da govori istinu, pišu 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nedopustivo je da dužnosnici HDZ-a sudjeluju u tome'

Nakon ovoga je predsjednik HSLS-a Dario Hrebak raspustio kutinski i županijski ogranak stranke koji je vodio Kljakić. Celjak, pak, kao predsjednik županijskog HDZ-a kazao je da Babić ne vodi ogranke, pa zato nije moguće raspuštanje.

"Sve ovo me je neugodno iznenadilo. Ne prejudicirajući bilo čiju odgovornosti, Kljakić više ne može obavljati dužnost potpredsjednika županijske Skupštine. Babića su stanovnici Kutine podržali na nedavnim izborima, a njega na snimkama spominju treće osobe. Nadležne institucije su krenule poduzimati određene radnje i vrlo brzo ćemo saznati koja je bila Babićeva uloga u svemu. Neka institucije sve ispitaju, ali nedopustivo je da dužnosnici HDZ-a sudjeluju u osiguranju vlasti na bilo koji nezakonit način", poručio je Celjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo