demantij iz stranke / HDZ: 'Oštro osuđujemo medijske manipulacije o premijeru Plenkoviću, referirao se na Kosovo'

Image
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

'Najoštrije odbacujemo zlonamjerne manipulacije i politikantska podmetanja', ističu u HDZ-u

5.9.2018.
22:07
Grgo Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Iz HDZ-a je u srijedu u večernjim satima stiglo priopćenje u kojem demantiraju navodne kontroverzne izjave premijera Andreja Plenkovića na Dubrovnik Forumu.

Podsjetimo, Plenković je danas za vrijeme obraćanja na Forumu vezanom uz Domovinski rat opisao kao "neke sukobe" koji su na ovim prostorima "postojali prije 15-ak, 20 ili 25 godina", kako je prenijela većina medija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priopćenje HDZ-a prenosimo u cijelosti:

Najoštrije odbacujemo zlonamjerne manipulacije i politikantska podmetanja da je predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković tijekom svog govora na Dubrovnik Forumu ,,događaje iz Domovinskog rata nazvao nekim sukobima”.

Predsjednik Plenković, što je svakome dobronamjernom jasno, u tom dijelu govora na Dubrovnik Forumu nije se referirao na Domovinski rat, već na kontekst oružanih sukoba na Kosovu.

Gore navedena činjenica tim je jasnija jer je na toj međunarodnoj konferenciji u Dubrovniku sudjelovao i kosovski premijer Haradinaj, s kojim je predsjednik Plenković održao radni sastanak dan prije.

Predsjednik HDZ-a Vlade pri svakome javnom nastupu bilo na međunarodnoj ili domaćoj sceni, kada god se otvori tema Domovinskog rata, ističe jasan stav i jedinu povijesnu istinu - Republika Hrvatska bila je žrtva velikosrpske agresije Miloševićevog režima, a zahvaljujući hrvatskim braniteljima i zajedništvu hrvatskog naroda obranjena je, oslobođena i stvorena moderna hrvatska država.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokušajem privlačenja kratkotrajne medijske pozornosti na bjelodanim podvalama, politikanti iz Mosta još jednom demonstriraju da su pravi demagozi i bukači bez ikakvog sadržaja", stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo