fiolić sazvao pressicu / HDZ optužuje Vrdoljaka: 'Supruzi je namještao poslove s HEP-om i na račun toga je zaradila milijune'

'U zadnjoj godini mandata Milanovićeve Vlade, obuhvat poslova je bio preko 150 milijuna kuna', rekao je HDZ-ov Fiolić

26.5.2016.
16:07
VOYO logo

HDZ-ov saborski zastupnik Željko Fiolić sazvao je konferenciju na novinare na kojoj je bivšeg ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka optužio za sukob interesa.

Fiolić tvrdi da je tvrtka Vrdoljakove supruge, ATO Inžinjering, 2011. godine počela poslovati sa HEP-om te da se njezin profit s godinama povećao za desetke milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U zadnjoj godini mandata Milanovićeve Vlade, obuhvat poslova je bio preko 150 milijuna kuna", rekao je Fiolić i dodao kako je to predmet kojim bi se trebalo baviti Povjerenstvo za sukob interesa, ali i drugi državni organi. 

Fiolić tvrdi da je u vrijeme kada je Vrdoljak bio ministar gospodarstva došlo do djelomičnog prijenosa vlasništva te tvrtke sa supruge na njega te da je  Vrdoljak za nju namještao poslove s HEP-om.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fiolić je rekao i da posjeduje dokumente koji to dokazuju, ali nije htio reći od koga ih je dobio. Rekao je i kako su to javno dostupni dokumenti te da svatko može doći do njih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo