'krivi prioriteti' / HDZ ocijenio kako je Rijeka zbog nesposobnosti gradonačelnika postala neugodno mjesto za život

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Josip Ostrogović ocijenio je kako je zbog nesposobnosti riječkog gradonačelnika, SDP-ovca Vojka Obersnela grad postao neugodno mjesto za život, bez perspektive

2.3.2017.
12:22
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Dopredsjednik riječkog HDZ-a Josip Ostrogović u četvrtak je ocijenio kako je zbog nesposobnosti riječkog gradonačelnika, SDP-ovca Vojka Obersnela grad postao neugodno mjesto za život, bez perspektive.

Ostrogović je na konferenciji za novinare kazao kako bi se Obersnel, "umjesto da se bavi snom o pretvaranju Rijeke u prijestolnicu kulture", trebao baviti poticanjem gospodarstva, stvaranjem preduvjeta da građani mogu dobiti zaposlenje u svom rodnom gradu, a ne tražiti posao u dalekim zemljama EU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kultura, naveo je, može biti samo nadgradnja životnog standarda, a ne prioritet gradske vlasti.

Ostrogović je iznio podatke po kojima je Rijeku u proteklih deset godina napustilo više od 10 posto stanovnika, a 128 milijuna kuna utrošilo se na projekte koji nisu ni započeti. Podsjetio je na Obersnelova obećanja da će se novi autobusni kolodvor izgraditi do kraja 2009. godine, nova zgrada gradske knjižnice do 2008. a nova zgradu Muzeja moderne i suvremene umjetnosti do svibnja 2005., a ništa od toga se do danas nije ostvarilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na novinarsko pitanje kad će Kristijan Staničić, HDZ-ov kandidat za riječkog gradonačelnika na svibanjskim lokalnim izborima, izaći pred novinare, Ostrogović je rekao da je Staničić na terenu, da prikuplja informacije na temelju kojih će svoj program predstaviti za 10 do 15 dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo