milanović oštro 'opalio' po oporbi / 'HDZ ima filozofiju cajki, a skupina V4, koju podupire predsjednica, filozofiju žice'

'Cajke su za mene pojam švercanja i filozofije u kojoj se pjesma može napisati za pet minuta i svatko tko se dere može biti pjevač. To je filozofija HDZ-a. Oni na svojim proslavama arlauču i pjevaju cajke, a to nije pitanje glazbe, već odnosa prema radu', poručio je premijer oporbi

10.10.2015.
15:36
VOYO logo

S ‘dragi prijatelji, drugarice i drugovi’, pozdravio je predsjednik SDP-a i hrvatski premijer Zoran Milanović nazočne na stranačkom predizbornom skupu u Slavonskom Brodu kazavši pri tome da je ‘drugarice i drugovi’ u socijalizmu izbjegavao, ‘ali kad sam vidio da nam te hrvatske riječi priječe bivši članovi Saveza komunista, bivši udbaši, e nećeš majke ti. Pa da vidimo tko se bori za istinu, a tko je obična farsa’. U gotovo 25-minutnom govoru ponovio je kako je Hrvatska ‘danas uređenija nego ikada u ovih 25 godina, s vladavinom prava’.

Image
grabar-kitarović ne želi da se sramotimo /

Predsjednica oštro kritizirala vladinu politiku o izbjeglicama: 'Pali smo na ispitu čuvanja granice'

Image
grabar-kitarović ne želi da se sramotimo /

Predsjednica oštro kritizirala vladinu politiku o izbjeglicama: 'Pali smo na ispitu čuvanja granice'

"To ne znači Domovinski rat, već dugi i iscrpljujući Domovinski mir. Dabogda trajao sto godina", poručio je Milanović, koji je filozofiju HDZ-a usporedio s cajkama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(Video: Ivica Galovic/PIXSELL)

"Cajke su za mene pojam švercanja i filozofije u kojoj se pjesma može napisati za pet minuta i svatko tko se dere može biti pjevač. To je filozofija HDZ-a. Oni na svojim proslavama arlauču i pjevaju cajke, a to nije pitanje glazbe, već odnosa prema radu. Cajka je i pojam lijenosti. Kada ne znaš pet točaka svog programa nabrojati, to nije pitanje gluposti, jer oni nisu glupi ljudi. S previše je masti to premazano. No, njihov nemar i indolentnost govori o mentalitetu cajki. Oni žele na silu, da nikome ništa ne moraju objašnjavati, da se ne moraju sučeljavati… To je strah od javnosti, lijenost, nemar, uvjerenje da ću na vlast doći silom, da ću zakon na kojem je utemeljena neka ploča na pismu manjine razbiti čekićem, pred stan premijera dok mu je tamo malo dijete doći s plinskom bocom derati se i tjerati strah u kosrti. Ne bojimo vas se, niti tražimo da se vi nas bojite, rekao je Milanović, kazavši kako su krenuli u utrku na 10 tisuća metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Strpljivo smo čekali 3,5 godine i dočekali da Hrvatske očito raste, a oni će u u zadnjih 1000 metara ostati bez zraka, srca, energije, glave, jer ih nikada nisu ni imali. Kada ti nedostaje zraka, krvi i energije za zadnjih 1000 metara ne možeš protivnika saplitati. Otrči pošteno do kraja. Izađi i bori se, čovječe. U civiliziranoj debati, rekao je Milanović najavivši i kako će SDP svoj program objaviti u subotu ili nedjelju na internetu te da će biti podložan raspravi i sugestijama građana.

'Službena Budimpešta štiti teški kriminal u slučaju INA-MOL'

Image
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

(Foto: Ivica Galovic/PIXSELL)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Službena Budimpešta štiti teški kriminal u slučaju INA-MOL i opstruira pravosudnu suradnju’, rekao je hrvatski premijer Zoran Milanović u Slavonskom Brodu, odgovarajući na novinarska pitanja o prosvjednoj noti koju je mađarska Vlada uputila našem Veleposlanstvu u Budimpešti, a zbog Milanovićeve izjave da je ‘Mađarska slijepo crijevo Europe".

"Mi biramo riječi, a Mađarska sama od sebe ograđivanjem radi slijepo crijevo. Ti odnosi su otrovani ne mojom krivnjom nego kriminalom i korupcijom, odbijanjem vlasti u Budimpešti da surađuju. Oni skrivaju predsjednika Uprave MOL-a, a da je obrnuto, ja ne vidim načina kako bi mi mogli odbiti suradnju i ne izručiti nekoga iz Hrvatske, Naša je je zemlja pravno uređenija, a tamo je očita sprega politike i pravosuđa. Time su odnosi pokvareni, a to je odgovornost HDZ-a, Sanadera, MOL-a i Viktora Orbana koji to sprječava – rekao je Milanović, koji se osvrnuo i na zaključke Višegradske skupine nakon sastanka na kojem je sudjelovala i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ti zaključci su u suprotnosti sa duhom, praksom i politikom najvažnijih zemalja Europe. To je filozofija žice. Ta je država prije 60 godina pregažena sovjetskim tenkovima i njoj nitko nije gradio žice i nije vraćao Mađare iz Hrvatske. V4 je jedan društveni klub u kojem Hrvatska neće biti. To je predsjedničina privatna stvar i neću komentirati je li time naštetila Hrvatskoj, ali to nije naša vanjska politika. Predsjednik države može doprinijeti reputaciji zemlje, ali je može i rušiti. Naš je posao svakodnevna jadikovka, a njezin da putuje po svijetu i svatko bira svoje društvo. Mađarska je prema nama bila dobra kada ih to nije ništa koštalo za vrijeme rata, ali priča INA-MOL je loša. Počela je na zakonit način s Račanom, a nastavilo se s teškim kriminalom kojeg štiti službena Budimpešta. Ona opstruira pravosudnu suradnju", poručio je premijer.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo