hoće li se dogovoriti? / HDZ i Most nastavljaju pregovore: slijedi najteža pregovaračka faza - podjela ministarstava

Image
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Za pretpostaviti je da će se razgovarati i o zajedničkim programskim točkama HDZ-ovog i Mostovog izbornog programa

26.9.2016.
8:03
Petar Glebov/PIXSELL
VOYO logo

HDZ i Most danas nastavljaju pregovore o sastavljanju saborske većine i nove Vlade. U prvoj fazi pregovora dvije su strane raspravljale o sedam Mostovih uvjeta o čemu bi se, kako se doznaje, danas trebali i usuglasiti. Još prije početka pregovora, predsjednik HDZ-a Andrej Plenković je poručivao da se oko većine Mostovih uvjeta slažu, a da o ostalima treba još razgovarati.

Za pretpostaviti je da će se već danas razgovarati o zajedničkim programskim točkama HDZ-ovog i Mostovog izbornog programa koji bi u konačnici trebao biti osnova buduće Vlade. U tom kontekstu, vjerojatno će se razgovarati i o podjeli ministarstava. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još ranije, u medijima su se pojavljivale oprečne informacije o broju ministarstava koje Most želi. Prvo se pojavila informacija da žele sedam ministarstva što su iz Mosta za Vijesti.hr opovrgnuli. Puno realnija opcija čini se ona koju je prije neki dan objavio Večernji list, a koja glasi da će HDZ ponuditi četiri ministarstva Mostu i mjesto potpredsjednika Vlade, što će očito biti i početna pozicija nastavka pregovora. Hoće li se uspjeti dogovoriti, trebali bi saznati uskoro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo