PREDIZBORNI SKUP / 'HDZ dernekom zgrozio Vukovarce'

Image

Vukovarski gradonačelnik zgrožen je HDZ-ovim predizbornim skupom u Vukovaru na 20. obljetnicu tragedije, dok HDZ-ovi kandidati odbijaju njegove optužbe te navode da je na skupu svirala tek državna himna.

22.11.2011.
13:51
VOYO logo

Vukovarski gradonačelnik Željko Sabo zahvalio je svima koji su na bilo koji način pomogli da obilježavanje vukovarske obljetnice prođe bez izgreda, ali je izrazio žaljenje što je Vlada za troškove organizacije uplatila Vukovaru tek 200 tisuća kuna, dok je HDZ-u zamjerio što je predizborni skup u Vukovaru održao 20. studenoga na dan kada se Vukovarci sjećaju žrtava na Ovčari.

Obilježavanje Dana sjećanja na žrtve Vukovara 1991. kojim je u Vukovaru pod motom "Hrabri ljudi" od 11. do 20. studenoga obilježena 20. obljetnica vukovarske tragedije u Domovinskom ratu prošlo je bez ijednog izgreda unatoč činjenici da se u središnjem programu održanom 18. studenoga u Vukovaru okupilo više od 50 tisuća sudionika, rekao je gradonačelnik Vukovara Željko Sabo (SDP) na konferenciji za novinare u vukovarskoj Gradskoj upravi.

Također je izrazio žaljenje što je i ove godine Vlada za troškove organizacije tog spomen-dana uplatila Gradu Vukovaru tek 200 tisuća kuna iako je ogranizacija, kako je rekao, koštala oko milijun kuna. Smatrao je opravdanim da Vlada pokrije cjelokupne troškove organizacije s obzirom da je odluku o proglašenju 18. studenoga Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. donio Hrvatski sabor.

HDZ-u je zamjerio i što je predizborni skup u Vukovaru održao 20. studenoga na dan kada se Vukovarci prisjećaju žrtava ubijenih na Ovčari.

Zaključio je kako Vukovaru nakon obilježavanja svake obljetnice stradanja nakon što svi odu iz grada ostaju problemi, navodeći za primjer kako bi oko 4000 vukovarskih stanova ovoga tjedna moglo ostati bez grijanja jer je Vlada odbila gradskoj tvrtki Tehnostan platiti troškove za grijanje, a koje je, kako je rekao, svojim odlukama sama prouzročila.

Pojasnio je kako je Vlada od početka 2010. odbijala bilo kakvo povećanje cijene grijanja dok je istodobno cijena plina narasla sa 1,70 na 3,10 kuna što je Tehnostanu prouzročilo gubitak oko 4 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vukovarski HDZ na večerašnjoj tiskovnoj konferenciji odbacio je ocjene vukovarskog gradonačelnika Željka Sabe, o neprimjerenosti održavanja predizbornog skupa HDZ-a u Vukovaru 20. studenoga, na obljetnicu stradanja žrtava "Ovčare".

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić kazao je kako HDZ 20. studenoga u Ružičkinoj kući u Vukovaru nije održao predizborni skup, već je skup bio u Vinkovcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od gradonačelnika Sabe, kako je rekao, očekuje da "ne politizira, već se počne baviti poslom kojim se po zakonu treba baviti".

Kandidatica na HDZ-ovoj izbornoj listi u V. izbornoj jedinici Vesna Bosanac objasnila je kako je 20. studenoga u Ružičkinoj kući održan "skup oko 500 Vukovaraca koji su izgubili najmilije 1991." te kako je svirana tek državna himna. Također je kazala kako je govor predsjednice HDZ-a Jadranke Kosor na skupu bio "pun pijeteta i sjećanja na stradanje Vukovara 1991.".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svojim opasnim i neistinitim izjavama vukovarski gradonačelnik želi izazvati kaos u gradu i to apsolutno koristi u predizbornoj kampanji u korist, naravno, SDP-a i Kukuriku koalicije", ocijenio je predsjednik vukovarskog HDZ-a Damir Barna.


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo