Poput Đapića /

Hasanbegović po hitnom postupku ulazi u Kazališno vijeće zagrebačkog HNK? U četvrtak rasprava u Skupštini

Image
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

Kao predstavnik Grada Zagreba Hasanbegović bi mogao ući u Kazališno vijeće, u koje se prema zakonu biraju 'ugledni umjetnici i radnici u kulturi'

20.12.2017.
21:13
Tomislav Miletić/PIXSELL
VOYO logo

Kako doznaje teatar.hr, a prenosi tportal, na sutrašnjoj sjednici zagrebačke Gradske skupštine naći će se prijedlog prema kojemu bi u iduće četiri godine, umjesto Snježane Abramović Milković iz ZKM-a, u Kazališnom vijeću središnjeg nacionalnog teatra trebao sjediti Zlatko Hasanbegović. Prijedlog je na dnevni red sjednice uvršten po hitnom postupku.

O ulasku Hasanbegovića u Kazališno vijeće HNK-a raspravljat će se u četvrtak, a član stranke Neovisni za Hrvatsku u tom bi tijelu bio kao predstavnik Grada Zagreba. Drugi predstavnik Duško Ljuština ostaje na funkciji i prema novom prijedlogu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svojoj nasljednici, aktualnoj ministrici kulture Nini Obuljen Koržinek u Saboru je nedavno poručio da je zagrebački HNK pretvoren u "stožer pseudoljevičarskog prakazališnog aktivizna". Okomio se na ministricu i zbog imenovanja Dubravke Vrgoč na poziciju intendantice HNK-a, donosi tportal.

Nedavno se Ministarstvo kulture očitovalo i oko ulaska Ante Đapića u Kazališno vijeće osječkog HNK, u kojem je na sjednici Gradskog vijeća Osijeka 26. listopada zamijenio ekologinju Ivančicu Jurčević Agić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Članovi kazališnih vijeća se, prema Zakonu o kazalištima, na mandat od četiri godine biraju iz reda "uglednih umjetnika i radnika u kulturi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo