opreza nikad dosta / HAK upozorava vozače: ceste mokre u većem dijelu zemlje

Image
Foto: Ilustracija/Goran Kovacic/PIXSELL

Na graničnim prijelazima nema za putnička vozila čekanja dužih od pola sata, navodi se u izvješću od 7,20 sati

30.3.2018.
7:46
Ilustracija/Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u Istri, Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, zapadnoj Slavoniji; na autocesti A3 Bregana-Lipovac vozi se uz ograničenje brzine između čvorova Kutina i Popovača u smjeru Bregane zbog prometne nezgode, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Mogući su odroni. U Gorskom kotaru ponegdje ima magle. Smanjena je vidljivost i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo 2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HAK podsjeća vozače motornih vozila da i tijekom dana u uvjetima smanjene vidljivosti (magla, oblačno vrijeme, jaki pljuskovi, itd.) voze s uključenim dnevnim ili kratkim svjetlima, bez obzira na ljetno računanje vremena. Vozači mopeda i motocikala tijekom cijele godine moraju voziti s uključenim svjetlima.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona, povodom blagdana Uskrsa, na pojedinim državnim cestama u priobalju I istri bit će danas, 30. ožujka od 15 do 23 sata; u subotu, 31. ožujka, od 15 do 23 sata; u ponedjeljak, 2. travnja od 14 do 23 sata. Zabrana nema na autocestama kao i na državnoj cesti DC1 (dijelom Lička magistrala).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIŠE:

>> Velike prometne gužve u petak i za uskrsni vikend: HAK obznanio gdje će biti najkritičnije

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na graničnim prijelazima nema za putnička vozila čekanja dužih od pola sata, navodi se u izvješću od 7,20 sati.

U prekidu su katamaranske linije Pula - Unije - Susak - M. Lošinj - Ilovik -Silba – Zadar;
Mali Lošinj – Cres – Rijeka; Vis- Split i brodska linija Mali Lošinj – Unije – Susak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od danas, 30. ožujka, na relaciji Split –Vis plovi trajekt "Petar Hektorović" pa se ukida limit za visinu kamiona do 3,80 metra, koji je važio dok je na toj relaciji plovio trajekt "Lastovo".

Trajekt na liniji Split - Vis zbog povratka s nogometne utakmice, u subotu 31. ožujka isplovit će iz Splita u 19,30 sati umjesto u 18,30 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo