DIRUO GA VAPAJ UKRAJINSKOG DUŽNOSNIKA / Hajduković odgovorio zamjeniku gradonačelnika Odesse, a otkriva i što uskoro planira napraviti za pomoć Ukrajini

Image
Foto: Emica Elvedji / Pixsell

Na otvoreno pismo Sergiya Tetyukhina koji vapi za pomoći danas je odgovorio saborski zastupnik Socijaldemokrata, Domagoj Hajduković, koji je u svojem odgovoru naveo da suosjeća sa stanovnicima Ukrajine koji trpe agresiju Rusije

21.4.2022.
16:14
Emica Elvedji / Pixsell
VOYO logo

Situacija u istočnim dijelovima Ukrajine poprilično je teška, a među gradovima pred kojima su teški dani i teške bitke je i grad Odessa, čiji je zamjenik gradonačelnika Sergiy Tetyukhin nedavno poslao otvoreno pismo o stanju u svojem gradu, koji je i dalje svako malo na meti ruskih trupa.

Ovaj ukrajinski dužnosnik u svom je otvorenom pismu kazao da bi Odessa kao mogla postati uništen grad kao neki od ukrajinskih gradova koje Rusi napadaju, no istaknuo je da se oni neće predati te da će braniti svoju zemlju, kuće, žene i djecu. U pismu je naveo da im je potrebna stalna pomoć u obliku lijekova, hrane, higijene i opreme te su zamolili hrvatsku Vladu, tvrtke i sve ljude dobre volje da pomognu Odessi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na otvoreno pismo Sergiya Tetyukhina koji vapi za pomoći danas je odgovorio saborski zastupnik Socijaldemokrata, Domagoj Hajduković, koji je u svojem odgovoru naveo da suosjeća sa stanovnicima Ukrajine koji trpe agresiju Rusije. "Kao čovjeka me dirnuo vapaj za pomoć koji je iz Odese poslao zamjenik gradonačelnika g. Sergiy Tetyukhin. Danas sam mu odgovorio. Dragi Ukrajinci, dragi građani Odese, niste sami! Zalagao sam se i zalagat ću se za vašu zemlju i za mir!", napisao je Hajduković na svojem Facebooku gdje je objavio oba pisma.

Dirnuo ga iskreni vapaj

U razgovoru za Net.hr Hajduković je istaknuo da podržava sve što Vlada RH radi za Ukrajinu, odnosno da podržavaju svu pomoć koju im kontinuirano šaljemo, što humanitarno što tehnički. "Situacija u Ukrajini je daleko od bajne. Kao čovjeka me dirnuo iskreni vapaj za pomoć zamjenika gradonačelnika", rekao je Domagoj Hajduković, dodavši da je "minimum je odgovoriti takvom čovjeku, odgovoriti na vapaj", ali i skrenuti pažnju da nije da se ne radi ništa po pitanju pomoći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je da je danas sa saborske govornice pozvao sve saborske zastupnike da se svi uključe u pomoć Ukrajini. Hajduković je pisao svim visokim dužnosnicima i institucijama EU te je tražio da se Ukrajini dodijeli status zemlje kandidatkinje. "To je simbolički čin da se potvrdi zapadna orijentacija Ukrajine", rekao je.

Dodaje i da je pisao hrvatskim gradovima da daju podršku Ukrajini, a posebno mu je drago što je podršku dao njegov Osijek, odnosno što se njegovom pozivu odazvao gradonačelnik Ivan Radić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozvat će saborske zastupnike da pomognu

"Naša pomoć ne treba i ne može biti samo simbolička, ona mora biti i djelatna. Svatko može birati što želi pomoći", kazao nam je ovaj saborski zastupnik, dodavši da je na stranicama ukrajinskog veleposlanstva objavljeno kome se i kako može pomoći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim što je danas sa saborske govornice pozvao zastupnike da pomognu Ukrajini, kaže da će to uskoro učiniti i pismeno.

"Planiram se u dogledno vrijeme i pismeno obratiti svim zastupnicima da se sukladno svojim mogućnostima uključe u pomoć Ukrajini. Ovo je zaista kriza i nitko ne smije stati ravnodušan na nju", zaključuje Domagoj Hajduković u razgovoru za Net.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ČEKA IH DINAMIČAN RAD /

Opoziv ministara, raspuštanje Sabora i rekonstrukcija: Zastupnici novu 'sezonu' tradicionalno započinju 'rešetanjem' Plenkovića

Image
ČEKA IH DINAMIČAN RAD /

Opoziv ministara, raspuštanje Sabora i rekonstrukcija: Zastupnici novu 'sezonu' tradicionalno započinju 'rešetanjem' Plenkovića

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo