HAC / se očitovao o stravičnoj nesreći kod tunela Krpani

Uprava Hrvatskih autocesta nije prihvatila ostavku članova Uprave HAC ONC-a koju su podnijeli nakon nesreće kod tunela Krpani.

6.12.2013.
17:27
VOYO logo

"U ponedjeljak 2. prosinca, nakon što se dogodila teška prometna nesreća, Uprava Hrvatskih autocesta održavanje i naplata cestarine (HAC ONC), ponudila je ostavku svom osnivaču-Upravi Hrvatskih autocesta (HAC).

Pojedinačni operativni propust

"Uprava Hrvatskih autocesta nije htjela prihvatiti ostavku dok izvještaj stručnog povjerenstva ne bude gotov. Na temelju podataka iz izvještaja, koji je obuhvatio aspekte svih službi, jasno je da se nije radilo o propustu sustava i funkcioniranja zimske službe, već se radi o pojedinačnom operativnom propustu, stoga Uprava HAC-a nije donijela odluku o opozivu članova Uprave HAC ONC-a", priopćili su iz te državne tvrtke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kažu da je na ostalim mjerodavnim službama (MUP, Državno odvjetništvo ...) da utvrde točan uzrok nesreće, te je li navedeni propust bio ključan za nastanak nesreće.

Također Uprava HAC-a od Uprave HAC ONC-a zatražila je da se nedostatci utvrđeni ovim izvještajem otklone u što kraćem roku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovim putem još jednom želimo izraziti duboko žaljenje zbog tragičnog događaja, te obiteljima poginulih izražavamo sućut, a ozlijeđenima želimo što brži oporavak", priopćili su iz HAC-a.

Nešto vas je oduševilo, naljutilo, rastužilo ili potaknulo da potražite dodatne informacije? Za slanje konstruktivnih, smislenih komentara uveli smo posebnu adresu komentari@portal.net.hr kako bismo i dalje saznali što mislite o temama o kojima pišemo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Namjera nam je redovito objavljivati komentare čitatelja za koje procijenimo da su konstruktivni te da iz njih svi zajedno možemo nešto naučiti.

Pišite nam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo