pripreme za gužvu / HAC će putnicima u subotu podijeliti 20 tisuća bočica vode u slučaju blokade prometa

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Zbog dolaska ruskog predsjednika Vladimira Putina u Sloveniju u subotu se očekuju velike poteškoće u prometu na području Ljubljane i sjeverne Slovenije te na autocesti A4 Zagreb- Goričan, zagrebačkoj obilaznici i autocesti A7 Rupa-Rijeka, a teškoće u prometu će biti dodatne i zbog špice turističke sezone

29.7.2016.
19:57
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

U slučaju većeg zastoja i blokade prometa na autocestama u subotu, HAC ONC će putnicima na autocestama dijeliti bočice vode na ulazu Lučko, Sveta Helena, Rupa i Sveti Rok te je pripremljeno 20 tisuća bočica vode. 

Image
izbjegnite kolone i kaos /

Prometna prognoza: HAK donosi alternativne pravce i savjete kako izbjeći gužvu i sačuvati živce

Image
izbjegnite kolone i kaos /

Prometna prognoza: HAK donosi alternativne pravce i savjete kako izbjeći gužvu i sačuvati živce

Zbog dolaska ruskog predsjednika Vladimira Putina u Sloveniju u subotu se očekuju  velike poteškoće u prometu na području Ljubljane i sjeverne Slovenije te na autocesti A4 Zagreb- Goričan, zagrebačkoj obilaznici i autocesti A7 Rupa-Rijeka, a teškoće u prometu će biti dodatne i zbog špice turističke sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na visoke ljetne temperature koje na duljim putovanjima bitno utječu na umor vozača, u slučaju većeg zastoja i blokade prometa na autocestama, službe HAC ONC-a korisnicima će dijeliti vodu na ulazu Lučko, Sveta Helena, Rupa i Sveti Rok, priopćio je u petak HAC ONC, koji i poziva putnike da ponesu dovoljno tekućine kako bi se pripremili na eventualno čekanje u kolonama. 

HAC ONC savjetuje putnicima da prije putovanja provjere stanje na cestama na web stranicama www.hac.hr, www.arz.hr, www.hac-onc.hr ili www.hak.hr kako bi se  informirali  i na vrijeme isplanirali svoje putovanje ili u slučaju otežanog stanja na autocesti odabrali  alternativni pravac putovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bi svi korisnici autocesta bili na vrijeme informirani o stanju u prometu i mogućim izvanrednim događajima, poziva ih se ih da uključe radioprijamnik u sustav informiranja o stanju u prometu (RDS).  

Korisnicima je, ističe HAC ONC, za sve dodatne informacije na raspolaganju i besplatni info telefon 0800 0422 ili 0800 0111.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog sve  učestalijih prometnih nesreća na autocestama vozače se moli na dodatni oprez te ističe važnost praćenja  prometne signalizacije i poruka na info-displejima o uvjetima na cesti te ograničenju brzine na pojedinim dionicama autoceste i obavijesti o eventualnim obilascima te alternativnim pravcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo