'Pripazite, dosta je zeznuto' / Gužve u najavi: Počeli radovi na Branimirovoj, ovo su obilazni pravci

Image
Foto: Patrik Macek, PIXSELL / Facebook, Grad Zagreb

Iz Grada napominju da će raskrižjem Zagrebačka cesta - Ulica kneza Branimira promet biti otežan od subote, 17. veljače, pa do ponedjeljka, 11. ožujka, do 4 sata

19.2.2024.
8:33
Patrik Macek, PIXSELL / Facebook, Grad Zagreb
VOYO logo

Krenuli su završni radovi na prvoj etapi produžene Branimirove ulice u Zagrebu koji otežavaju promet. S obzirom na to da traje drugi dio zimskih školskih praznika te se očekuje manji broj vozila na cestama, na snazi je i nova, privremena regulacija prometa u Branimirovoj.

Kako bi se krenulo sa završnim radovima na proširenju Branimirove, potrebno je spajanje novog kolektora na postojeći koji se nalazi u samom raskrižju Zagrebačka cesta – Ulica kneza Branimira u Sesvetama, objavili su iz Grada na društvenim mrežama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I do sada smo imali radove na navedenim dionicama, ali smo se trudili da to bude vikendom i nakon radnog vremena. Međutim, sada moramo na tri tjedna zatvoriti korištenje Zagrebačke ceste prema Dubravi kako bismo u potpunosti mogli izvršiti radove na prvoj etapi produžene Branimirove", objasnio je gradonačelnik Tomislav Tomašević zamolivši sugrađane za strpljenje koji će u konačnici dobiti manje gužve u istočnom dijelu grada.

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Iz Grada napominju da će raskrižjem Zagrebačka cesta - Ulica kneza Branimira biti otežan od subote, 17. veljače, pa do ponedjeljka, 11. ožujka, do 4 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Dobro pripazite, pravi je mali kaos tamo'

Promet će se odvijati suženim dijelom kolnika (u smjeru istok-zapad jednom prometnom trakom), a u nekim smjerovima će biti onemogućen.

Zabranjeno će biti prometovanje iz Zagrebačke ceste u ulicu kneza Branimira (smjer istok-jug), kao i iz Ulice kneza Branimira prema ulici Dubrava (smjer jug-zapad).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Krenulo je već u subotu. Došla sam do raskrižja i stajala u gužvi, a nije mi bilo jasno zbog čega. Automobili su se pokušavali ubacivati i iz bočnih ulica, nastao je pravi kaos. Što će tek biti tijekom one najgore gužve u tjednu?", pita se čitateljica koja živi na istoku grada.

Image
Foto: Facebook / Grad Zagreb
Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

"Dosta nezgodno je bilo kad sam se po mraku vraćala kući iz drugog smjera. Nisam bila sigurna vozim li u dobroj traci, jesam se dobro prestrojila. Kako se ono kaže, treba otvoriti 'četvere oči' i dobro pripaziti", upozorila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Javila sam se i druga čitateljica koja je tamo prolazila na putu za posao. U smjeru Sesveta gužve nije bilo, no prema gradu je drugačija situacija.

"Krenula sam ranije na posao jer sam vidjela na društvenim mrežama da su radovi. U smjeru u kojem sam išla prema Sesvetama je bila dobra situacija, no u suprotnom smjeru prema gradu je bila velika gužva. Protezala se sve do početka Sesveta", rekla nam je dodajući kako bi bilo bolje da se radovi izvode ljeti kad je grad doista prazan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebnu pozornost trebali bi obratiti pješaci, budući da će se u zonu gradilišta kretati povećan broj teretnih vozila i opreme.

Kako bi se na raskrižju izbjegla dodatna zagušenja, iz Grada predlažu obilazne pravce:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • iz smjera istok: Zagrebačka – Ljudevita Posavskog – Slavonska avenija – Heinzelova – Ulica kneza Branimira i obratno
  • iz smjera zapad: Dubrava – R. Škrnjuga – Ulica kneza Branimira – Aleja Javora – Platana – Čulinečka – Slavonska avenija – Ljudevita Posavskog – Zagrebačka.

POGLEDAJTE VIDEO: Zbog radova nova regulacija prometa na križanju kod Tvrđe u Osijeku

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo