PUTOVANJE ZA BLAGDANE / Gužve na kolodvorima: na peronima jednako krcato kao na blagajnama

Gužve su tijekom cijelog dana u autobusnom, željezničkom i zračnom prometu jer su mnogi već danas otišli kućama za uskrsne blagdane

13.4.2017.
18:29
VOYO logo

Na zagrebačkom autobusnom kolodvoru cijeli se dan traži karta više. Neki, zbog gužve, moraju čekati drugi bus. Ni to nije teško, samo da se za Uskrs što prije stigne doma. Jednako kao na peronima, krcato je i pred blagajnama. No na zagrebačkom kolodvoru kažu, bit će mjesta za sve. 

"Imamo pojačan intezitet prodaje karata u ova tri dana, otvoreno je cirka 150 dodatnih autobusa, ako bude potrebno otvorit ćemo još", rekao je Miroslav Iveković, pomoćnik direktora za poslove prometa u Zagrebačkom holdingu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gužve nisu mogli izbjeći ni oni koji su odlučili ići vlakom. Da izbjegnu sutrašnje gužve, neki su krenuli doma ranije. Na zagrebačkom Glavnom kolodvoru veću gužvu tek očekuju. 

"Povodom uskrsnih blagdana HŽ putnički prijevoz će dodatnim vagonima pojačati vlakove od Zagreba prema Vinkovcima, Osijeku, Varaždinu, Rijeci i Splitu. Uvest će se dodatnih 1500 mjesta za putnike", tvrdi Mihaela Tomurad Sušac, glasnogovornica HŽ Putničkog prijevoza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na zagrebačkoj zračnoj luci bilježe povećanje prometa za 12 posto, a najavljeni su i charter letovi. A nakon uskrsnog vikenda slijedi povratak, i nove gužve. A o gužvama na graničnim prijelazima popričali smo s Ivanom Mišlov iz HAK-a. Razgovor pogledajte u videu u nastavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo