Prosvjed / Gužva na pilama: Dubrovački taksisti brane stajališta iako je zakonom određeno drugačije

Image
Foto: dubrovackidnevnik.hr

Dubrovački taksisti blokirali su taksi stajalište ispod Minčete te tako onemogućili svima kojima je novi zakon o liberalizciji autotaksi prijevoza odredio da mogu koristiti sva stajališta u gradu

22.8.2018.
14:30
dubrovackidnevnik.hr
VOYO logo

Predsjednik Udruženja obrtnika autotaksi prijevoznika Dubrovnik Miše Miloslavić za Dubrovački dnevnik je pojasnio kako ne vidi ništa sporno u okupljanju taksista.

"Zaskočili su nas ovi koji nisu dobili dozvole od Grada, a koristili bi stajališta koja smo mi platili. Među njima ima i onih koji nemaju državljanstvo Republike Hrvatske, ali i onih koji rade u gradskim firmama. Misle da imaju pravo na stajališta, a mi svake godine to plaćamo što je isto kao parking koji ste platili. Inače, zakon definira da je moguće samo se zaustaviti zbog ukrcaja i iskrcaja putnika što može biti nekolik minuta," kazao je Miloslavić dodavši kako taksisti imaju rješenja koja još uvijek važe za razliku od Ubera i drugih prijevoznika, piše Dubrovački dnevnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za vrijeme trajanja mirnog okupljanja taksista, vozači Eko taxija prošli su u blizini stajališta kod Pila, no nisu se mogli zaustaviti budući da su ostali taksisti zauzeli sva mjesta na stajalištu.

Iz PU dubrovačko-neretvanske potvrdili su kako je prosvjed prijavljen te da se promet na Pilama odvija bez većih zastoja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dubrovački dnevnik je u posjedu dokumenta, točnije dozvole od Ministarstva i Grada Dubrovnika iz koje je vidljivo kako svi oni koji su nedavno dobili dozvole za obavljanje autotaksi djelatnosti imaju ista prava kao i ostali taksisti, a zakonom je regulirano da se djelatnost može obavljati na temelju licencije i dozvole te da Grada ne može ograničiti broj dozvola. 

VIŠE PROČITAJTE OVDJE!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo