ZLOČINAČKO UDRUŽENJE / Grupa od 12 muškaraca ilegalno prodavala duhan, reagirao i USKOK

Image
Foto: RTL

Isporučili su1060,70 kilograma ilegalnog duhana, čime je Državni proračun Republike Hrvatske na ime neplaćenih trošarina oštećen za 121.078 eura, dok su članovi zločinačkog udruženja pribavili protupravnu imovinsku korist od 21.214 eura koju su međusobno podijelili

22.4.2024.
11:56
RTL
VOYO logo

USKOK je nakon provedene istrage podigao optužnicu protiv 12 hrvatskih državljana zbog počinjenja kaznenog djela zločinačkog udruženja, nedozvoljene trgovine te pomaganja u nedozvoljenoj trgovini, sve u sastavu zločinačkog udruženja. Grupa od 12 muškaraca je ilegalno pakirala i prodavala duhan.

Optužnicom se stavlja na teret prvookrivljeniku da je, od 23. studenoga 2022. do 23. svibnja 2023., povezao u zajedničko djelovanje ostale okrivljenike s ciljem stjecanja nepripadne materijalne koristi kupovinom većih količina sitno rezanog duhana neoznačenog nadzornim markicama Ministarstva financija u Zagrebu te njegovim daljnjim prevoženjem, skladištenjem, pripremom za prodaju i daljnjom preprodajom na ilegalnom tržištu u Zagrebačkoj i Karlovačkoj županiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
HTIO IH PREPRODATI /

Krijumčar iz Srbije uhvaćen s rekordnom količinom psihotropnih tableta. Evo što je sve imao kod sebe

Image
HTIO IH PREPRODATI /

Krijumčar iz Srbije uhvaćen s rekordnom količinom psihotropnih tableta. Evo što je sve imao kod sebe

Na opisani način su isporučili 1060,70 kilograma ilegalnog duhana, čime je Državni proračun Republike Hrvatske na ime neplaćenih trošarina oštećen za 121.078 eura, dok su članovi zločinačkog udruženja pribavili protupravnu imovinsku korist od 21.214 eura koju su međusobno podijelili.

Duhan su čuvali u garaži jednog od okrivljenika, te su ga od tamo pakirali i prevozili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga, optužnicom se tereti drugookrivljenika za slična kaznena djela na području Zagrebačke, Karlovačke, Krapinsko-zagorske i Varaždinske županije, gdje su isporučili 420,70 kilograma takvog duhana, čime je Državni proračun Republike Hrvatske na ime neplaćenih trošarina oštećen za 48.022 eura, dok su članovi zločinačkog udruženja pribavili protupravnu imovinsku korist od 8.414 eura, koju su međusobno podijelili.

POGLEDAJTE VIDEO: Otvoren novi centar za obuku u borbi protiv krijumčara: 'Sve je pripremljeno uz minimalne troškove'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo