'Spremio u ladicu' /

Grmoja: 'Šeks je potvrdio da je znao za nepravilnosti u Agrokoru, transferirajte ga pred Istražno povjerenstvo'

Image
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

'Vladimire, naložite Milijanu Brkiću da dopusti da vas transferiramo pred Istražno povjerenstvo. I jučer sam Vas predložio za svjedoka, ali su HDZ i HNS 'upalili crveno', objavio je Grmoja

4.11.2017.
16:22
Sanjin Strukić/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je predočio dokument kojim je ukazao da je HDZ-ov veteran Vladimir Šeks još 90-ih znao za nepravilnosti u Agrokoru, odnosno nenamjensko trošenje kredita koji je dobio od Narodne banke Hrvatske, Mostov član Istražnog povjerenstva Nikola Grmoja tvrdi da je Šeks u jučerašnjim medijskim nastupima to i potvrdio.

"Pustio sam namjerno da se Vladimir Šeks još dublje ukopa. I da napokon javnosti otkrije sve što je o Agrokoru znao još 1993. Jer, kako nas je sam Šeks izvijestio, on je upravo te godine dobio informaciju da su u pitanju sumnjive transakcije vezane za Agrokor. Poslana je Financijska policija da ispita je li to istina. Kada je 1994. utvrđeno da su posrijedi malverzacije, Šeks je i to dobio na znanje, a on je tada cijeli predmet spremio u ladicu. I nakon 23 godine, jučer ga izvukao van. Trebalo mu je samo sat, dva vremena, jer je znao gdje je fasickl pohranjen obzirom da je upravo on to učinio. Otpuhnuo je prašinu, uzeo prvi dokument iz 1993. i posjetio sve medije kako bi ga predočio. Dokument iz 1994. ostavio je u ladici. Upravo taj dokument sam ja na press konferenciji predstavio!", objavio je Grmoja putem vlastite Facebook stranice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VIŠE PROČITAJTE:

Šeks je jučer bio u medijskoj ofenzivi, ističe Grmoja. "Hodočastio je po televizijama gdje je 'mahao' papirima iz 1993. koji navodno potvrđuju da je saznanja o nepravilnostima u Agrokoru proslijedio nadležnima. No, nije odgovorio na pitanje što je napravio s izvješćem Financijske policije, samo je potvrdio da je operacija Agrokor počela godinu ranije. Ovakve nepravilnosti morale su rezultirati optužnim prijedlogom koji je trebalo podnijeti tadašnje Okružno javno tužilaštvo. Vladimire, dajte, provjetrite i ostale ladice! Spremni smo. Naložite Milijanu Brkiću da dopusti da vas transferiramo pred istražno povjerenstvo pa da predočimo argumente. I jučer sam Vas predložio za svjedoka, ali su HDZ i HNS 'upalili crveno'. Valjda ne bez razloga."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitavu objavu Nikole Grmoje pročitajte u nastavku:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo