GRMOJA GRMI IZ SPLITA: / 'HDZ i Možemo surađuju. To se moglo vidjeti u aferi Zambija'

Image
Foto: Patrik Macek/Pixsell

Saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja ustvrdio je u utorak u Splitu kako HDZ i Možemo surađuju što se moglo vidjeti u aferi Zambija, te da je moguće da je to uvod u koaliciju s vladajućom strankom

27.6.2023.
15:44
Patrik Macek/Pixsell
VOYO logo

Rekao je da mu nije logična ta odluka s obzirom da su cijelo vrijeme zajednički surađivali SDP i Možemo, te predstavljali inicijative i činilo se kao gotova stvar.

Ne zna što je utjecalo na promjenu unutar Možemo, ali podsjeća da smo vidjeli određene pritiske na gradsku vlast u Zagrebu tako da je moguće da je i to utjecalo. Smatra da u nekim stvarima to ide u prilog stranci na vlasti jer bi u zbroju Možemo i SDP dobili više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Benčić šalje istu poruku kao i Plenković"

Ne želeći ulaziti u špekulacije, rekao je da će HDZ imati problem s mobilizacijom svog biračkog tijela koje neće moći plašiti "strašnom ljevicom koja se ujedinila".

Ponovio je kako je očito da postoji dobra suradnja između HDZ- a i Možemo jer je zanimljivo kako Sandra Benčić danas šalje istu poruku kao i Andrej Plenković, a to je nikada s Mostom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Znakovita je i njena poruka da nije isključivi cilj maknuti HDZ sa vlasti.

Image
SVE JAVNO OBJAVIO /

Ugledni hrvatski političar sablaznio se događajem u susjedstvu: 'Evo kako izgleda “građanska” opcija u BiH!'

Image
SVE JAVNO OBJAVIO /

Ugledni hrvatski političar sablaznio se događajem u susjedstvu: 'Evo kako izgleda “građanska” opcija u BiH!'

Grmoja je objasnio da je Most planirao izaći samostalno na izbore, spominjala se neka mogućnost šire tehničke vlade nakon izbora kako bi se promijenio izborni zakon, da bi se maknula glavna državna odvjetnica, promijenio ravnatelj HRT- a i onda išlo na političke izbore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, to za Možemo, očito nikada nije bila opcija, ustvrdio je Grmoja.

"SDP se nije smio vezivati uz Možemo"

"Mi pregovaramo s vrijednosno sličnim opcijama. Imat ćemo svog kandidata za premijera koji će sigurno biti jači i od blijedog Grbina i od kompromitiranog Plenkovića. Mislim da Možemo nema koga ponuditi, uostalom prosuli su se na Zagrebu i pokazali se kao ideološki isključivi, te ne vjerujem u nekakav njihov značajniji rezultat. Mislim da ih je HDZ prevario u anketama kojima ih je doveo u egal sa SDP- om. Stvari u stvarnosti ne stoje tako", izjavio je Grmoja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je kako misli da se SDP nije smio vezivati uz Možemo jer su se na Zagrebu pokazali kao oni koji nemaju upravljačkog kapaciteta. SDP im je držao leđa, Peđa Grbin je čak smijenio prvog čovjeka zagrebačkog SDP- a Viktora Gotovca i maknuo ga iz stranke tako da će sami morati odlučiti što i kako dalje, dodao je.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo