DRŽAVNE POVLASTICE /

Grbin uzimao naknadu za odvojeni život. Više ni on nije siguran gdje živi: 'Živim i u Puli i u Zagrebu.To nije lako'

Inače SDP-ovci su glasni kada je moralnost političara u pitanju, a sada muk. Slučajem će se pozabaviti i Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa

16.2.2022.
19:10
VOYO logo

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin godinama živi u Zagrebu s obitelji u državnom stanu, a uzimao je naknadu za odvojen život. I nije jedini oporbenjak s Iblerova trga koji prebivalište ima u drugom gradu, a živi u metropoli. 

Šef SDP-a i diplomirani pravnik, više od 10 godina živi u Zagrebu. S njim i njegova supruga koja je zaposlena u KBC-u Zagreb, prošle godine postali su i roditelji. No, prebivalište mu je i dalje prijavljeno u Puli. Pa gdje točno živi, ni sam ne zna.

"Ja živim i u Puli i u Zagrebu. Nije lako živjeti na dva mjesta sigurno, volio bih da mogu živjeti na jednom mjestu, ali ja vezu sa rodnim gradom na namjeravam raskinuti", tvrdi Peđa Grbin, predsjednik SDP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
manipulacija naknadama /

Kolege se obrušile na čelnika SDP-a: 'Kako može tvrditi da može voditi ovu zemlju kad ne zna gdje živi'

Image
manipulacija naknadama /

Kolege se obrušile na čelnika SDP-a: 'Kako može tvrditi da može voditi ovu zemlju kad ne zna gdje živi'


Pa mu porezni obveznici mjesečno plaćaju 3000 kuna za stan od 60 kvadrata i režije plus i troškove putovanja u rodno mjesto. Na troškove života je tako Peđa Grbin u prošloj godini potrošio više od 67 tisuća kuna.

A tu je i dugogodišnja naknada za odvojeni život, iako mu je obitelj u Zagrebu.

"Za novu godinu smo donijeli odluku, da će sin tu u vrtić, i odlučio sam se odreći naknade ne zato što na nju nemam pravo, nego jer sam smatrao da ne bi bilo fer da je i dalje primam", objašnjava Grbin.

No primao je prema pravima koja proizlazi iz zakona o dužnosnicima dugi niz godina, pa bi zakon sada, kada se našao na tapetu, mijenjao.


"Očito je da stvara tolike prijepore i tenzije, očito je da dovodi u pitanje normalno obnašanje dužnosti , prije svega onih zastupnika koji nisu iz Zagreba, da je možda i bolje ukinuti, nego prolaziti kroz ovakav cirkus", kaže Grbin. 

Kao, primjerice, šef premijerova ureda.

"Frka Petešić je prijavio prebivalište tamo gdje nikada nije živio to je sad ta ključna razlika", izvlači se Grbin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


U SDP-u muk, nitko iz stranke nije htio o šefovoj aferi:

"Sve je rekao predsjednik stranke. Ja sam za gospodarske teme, tako da ne ulazim u sve teme koje ne poznajem dovoljno", rekao je saborsku zastupnik Boris Lalovac.

Nije Peđa Grbin jedini. I Arsen Bauk prijavljen je na Braču, iako godinama živi u Zagrebu sa suprugom Zagrepčankom. Uz zastupničku je plaću uspio uštedjeti milijun i 627 tisuća kuna i 82 919 eura. Sigurno je tomu pridonijela i činjenica da je odlučio novac ne trošiti na stan u Zagrebu, već koristiti onaj o državnom trošku.

Na pitanje novinara uzima li Arsen Bauk naknadu za odvojeni život, Grbin odgovara:

"Ne znam, mislim da se odrekao, a kada ja stvarno ne znam u kojem trenutku."

Prije desetak godina, potvrdio nam je Arsen Bauk. I njemu se to, čini se, činilo sporno. Za razliku od Peđe Grbina, SDP-ova Velog Jože koji se danas pak pokazao prilično malen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo