'plenkovićev krug' / SDP o Ini: 'Premijer se hvali istančanim ticalima, a radari su mu zapravo jedna mlohava čuna'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Grbin se pita zašto se nije reagiralo i naglasio je kako je to odgovornost premijera

29.8.2022.
11:33
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin ustvrdio je kako je najnovija afera u Ini jedna od najvećih pljački u povijesti Hrvatske.

"Na čelu te priče HDZ-ova osoba i sad jedna ironija - na čelu NO Ine je osoba koja je na čelu Suda časti HDZ-a. Pred nosom nije vidio da mu se krade milijarda kuna. Ono što znamo je da su HDZ-ovci iz Plenkovićevog kruga poslani u Inu da više što se tamo događa i nisu primijetili krađu'', kazao je Grbin na konferenciji za novinare SDP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Najvažnije pitanje da li nas sustav upravljanja državnim poduzećima funkcionira na dobar način i odmah možemo reći ne. Koji je način da se ovo spriječi - država bez HDZ-a. Što su radili Uprava i NO? Očito ništa. Jer niz godina ne primjećuju da im se u firmi koja im je povjerena na čuvanje događa pljačka'', dodaje Grbin.

''Zašto se nije reagiralo? Ovo je odgovornost Andreja Plenkovića, ekipe koju je postavio u Inu i HDZ-ove klike'', komentirao je Grbin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
bivša šefica hdz-a /

Kosor komentirala pljačku INA-e: 'Uhićeni izlaze iz vila, a starci na Baniji su u straćarama'

Image
bivša šefica hdz-a /

Kosor komentirala pljačku INA-e: 'Uhićeni izlaze iz vila, a starci na Baniji su u straćarama'

SDP-ov Siniša Hajdaš Dončić koji je i predsjednik Odbora za nacionalnu sigurnost, kazao je ''banda stavila novac na privatne račune''.

''U doba najveće energetske krize, umjesto da dio od ukupno 2,5 milijarde kune služi kao pomoć kućanstvima u Hrvatskoj koja su najviše ugrožena, banda je taj novac opljačkali i stavila na privatne račune. Neviđena pljačka, a gospodin premijer koji se hvali istančanim ticalima, mislim da su mu ti radari zapravo jedna mlohava čuna i zato mislim da su potrebni izbori'', rekao je Hajdaš Dončić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, u subotu je uhićeno pet osoba za koje se sumnja da su oštetili Inu za gotovo milijardu kuna preprodajom plina i određen im je istražni zatvor. Uhićeni su direktor u Ini Damir Škugor, predsjednik Hrvatske odvjetničke komore (HOK) Josip Šurjak, njegov poslovni partner Goran Husić s kojim je suvlasnik tvrtke OMS Upravljanje, Škugorov otac Dane te predsjednica uprave tvrtke Plinara istočne Slavonije Marija Ratkić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo